Filodendronul – o planta durabila pentru casa ta

Filodendronul este o planta populara prin caracterul ei peren si prin frumusetea frunzelor, fiind ideala pentru orice tip de interior. 

Deschide Galeria

Exista numeroase soiuri de filodendron, aproximativ 120, toate originare din zonele tropicale ale Americii. Frunzele lor pot ajunge, in mediul natural, la dimensiuni uriase. 

Filodendronul este o planta caruia ii place lumina stralucitoare, artificiala insa se poate obisnui si cu lumina solara directa sau in portiunile mai umbroase. In acelasi timp, filodendronul se dezvolta in conditii optime la temperaturi variabile; este bine de stiut ca sub 15 grade celsius planta nu va rezista. Daca iti doresti sa o plantezi in gradina, este indicat ca o perioada sa fie lasata in ghiveci pentru a se acomoda cu mediul. 

Citeste si Hortensia – tot ce trebuie sa stiti despre cultivarea si ingrijirea uneia dintre cele mai populare plante de gradina

Pentru o crestere optima, el are nevoie de o umiditate crescuta. De aceea in sezonul cald, are nevoie de o udare regulata, insa cu precautie intrucat o cantitate prea mare va duce la putrezirea radacinilor. Se recomanda ca vara si frunzele sa fie usor stropite cu apa. Pe parcursul iernii, udati mai rar si cu moderatie. 

Dupa aceasta perioada de acomodare, trebuie sa sapati o groapa de aproximativ 3 ori mai lata decat aria ghiveciului si de doua ori mai adanca si lovind putin ghiveciul, filodendronul va iesi cu tot cu pamant afara. Scoateti varfurile radacinilor din pamantul compact si apoi puteti planta filodendronul in pamantul din gradina. Trebuie sa-i asigurati un sol afanat si bine drenat pentru ca trecerea de la ghiveci la gradina sa fie una reusita. 

Noi iti recomandam sa achizitionezi filodendronul pentru estetica sa si mai ales pentru capacitatile sale de a purifica aerul din interiorul locuintei. 

Sursa Foto: Wikipedia 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole