fbpx

Finete si stralucire in reamenajarea unui apartament din Toronto – Foto inainte si dupa

Cele mai citite

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Casute eco-friendly – 19 modele

In ultima vreme produsele eco-friendly au devenit o adevarata...

Comparand pozele facute inainte si dupa amenajarea acestui apartament din Toronto parca nici nu ne vine sa ne credem cum de a fost posibila o schimbare atat de drastica din punct de vedere vizual desi, practic, spatiul este acelasi. Dintr-o locuinta cu o amenajare intr-un stil traditionalist, incarcat, depasit, lipsit de personalitate si sters s-a transformat intr-o locuinta moderna, luminoasa, care degaja eleganta, rafinament si un aer relaxat fresh.

Deschide Galeria

De amenajarea acestei case s-a ocupat designer-ul Anne Hepfer, aceasta a vazut potentialul pe care il are acest spatiu si l-a fructificat la maximum.

Casa este situata intr-un cartier istoric din Toronto si apartine unui arheolog care si-a dorit o reamenajare moderna a caminului pentru el si familia sa. Astfel arhitectul a incercat crearea unui interior care sa se potriveasca cu look-ul istoric al locuintei, si a creat niste spatii neutre care sa puna in valoare colectia impresionanta de arta pe care proprietarul o detinea.

“Arta a fost punctul de plecare al acestei reamenajari” spune Hepfer. “Am incercat o reproducere profesionista a viziunii clare pe care o aveau proprietarii despre acest loc. Piesele de arta trebuiau puse in valoare de un pesaj neutru tocmai pentru a le evidentia. Principiul de baza a fost amestecarea vechiului cu noul, a masculinului cu femininul, si a modernului cu traditionalul, iar din mixul acestora a rezultat un spatiu armonios cu accente luxoase”.

Pentru decorarea camerelor au fost utilizate griul si albul cu unele nuante metalice, acest lucru a facut ca interiorul sa para mult mai luminos, potrivit pentru o familie tanara cu inclinatii artstice.

Adaugarea unor modele geometrice fie pentru tapet, piesele de mobila sau covor ofera o oarecare profunzime camerelor, iar unele pete de culoare aduse de flori sau alte accesorii fac din aceasta locuinta una indrazneaza si matura.

Pentru a face ca sufrageria sa para mult mai mare si mai luminoasa s-a instalat pe unul dintre pereti o oglinda imensa. Aceasta ofera senzatia de spatialitate, fiind un artificiu la care se recurge in cazurile in care se vrea largirea spatiului din punct de vedere vizual.

Reclama

Articole noi

Amenajare moderna casa 156 mp

Atmosfera relaxata, tinereasca din aceasta locuinta unifamiliala din Berceni,...

Cum pregătești camera unui nou-născut: iată la ce să fii atent

Când vine un copil pe lume, ne pregătim în...

Renovarea unui studio de 38mp cu buget limitat

Un spatiu mic, dar bine impartit functional si finisat...

Aveți un living de dimensiuni reduse? Iată cum îl puteți mobila

Camera de zi este adesea considerată a fi inima...

Amenajare moderna apartament de doua camere din Cluj

O amenajare moderna, in linii minimaliste, cu accente de...