Finisaje care pun in valoare o amenajare

Plintele au un rol important in finisarea amenajarilor din locuinta noastra. Pe langa faptul ca sunt functionale si ascund imperfectiunile podelei, acestea fac trecerea mai usor intre parchet si perete, eliminand impactul vizual neplacut, pentru ca au si un puternic rol estetic si decorativ.

Deschide Galeria

Plintele bine alese in functie de culoarea parchetului si a peretilor, se vor integra perfect in stilul ales pentru decorarea incaperilor. Pentru un rezultat rapid, cu un finisaj perfect, poti alege plinte din PVC, precum acestea, care au culori diferite si pot fi adaptate cu usurinta la orice tip de parchet laminat.

Avantajele acestui tip de plinta constau in faptul ca permit ascunderea cablurilor datorita canalului drept al plintei. Astfel, poti scapa cu usurinta de cablurile pentru telefon, internet, sonorizare si interfon, fara sa mai fie nevoie sa completati decorul cu o bagheta pentru cabluri.

Imbinarea plintelor se face foarte simplu, prin conectori, iar finisajul va fi realizat prin montarea unor capace speciale, precum acestea.

Montarea plintelor poate fi facuta prin trei metode: prin lipire cu adeziv siliconic, prin fixarea pe o sina montata pe perete, sau prin fixarea in suruburi cu dibluri prinse in perete. Dupa montarea parchetului laminat, plinta este masurata si taiata pe lungimea peretelui, iar apoi fixata, urmarind perfect conturul incaperii.

Pentru mascarea imbinarilor, se vor folosi coltare, unele pentru colturi interioare, altele pentru colturi exterioare. Intretinerea plintelor se va face in acelasi mod in care va fi intretinut parchetul laminat.

In completarea unui decor traditional, in care lemnul este elementul estetic principal, se pot alege lambriuri din lemn, destinate special pentru decorarea peretilor prin imbinarea scandurilor intre ele. Nuantele calde de lemn ofera caldura si un aspect confortabil oricarui spatiu, iar acestea pot fi folosite atat in interior, pentru decorarea peretilor si a stalpilor, cat si in exterior, pentru gradini de vara acoperite, balcoane sau placarea tavanelor false.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole