Foloseste zatul de cafea in gradina

Esti mare consumator de cafea? Dupa fiecare cafea bauta, zatul ramane si ce facem cu el? Il aruncam sau utilizam? Daca nu il utilizam in remediile de infrumusetare putem alege sa il utilizam in gradina. Zatul de cafea are un continut ridicat de nitrogen si este un bun agent de fertilizare. Daca vrei o gradina frumoasa, plina de plante care sa infloreasca frumos si repede alege ca ingrasamant zatul de cafea.

Deschide Galeria

Zatul de cafea, ingrasamant organic pentru pamant

Plantele au nevoie de umiditate, de un nivel al nitrogenului crescut iar zatul de cafea este agentul de fertilizare perfect. Dupa ce ai sapat pamantului imprastie zatul de cafea in locul unde vrei sa semeni plantele si la urma pui semintele. Daca vrei sa ai  flori cu pamant hranitor dar stai la apartament, pune zat de cafea intr-o sticla de apa,si uda pamantul de fiecare data cand este nevoie cu acest amestec.

Tine departe daunatorii cu zat de cafea

Cofeina din zatul de cafea va tine la distanta daunatorii, dar mai ales melcii. Daca pamantul percepe zatul si cofeina ca agent de fertilizare, daunatorii percep cofeina din zat ca otrava.

Zatul de cafea este un bun agent de fertilizare indiferent de planta pe care o ai! Chiar si plantele pretentioase care necesita atentie maxima pot fi fertilizate bine si ajutate sa creasca cu zatul de cafea.

Zatul de cafea este de ajutor in gradina, dar si in mentinerea curateniei din casa. Poti curata ghivecele murdare cu un amestec de zat de cafea si sodiu. Acest amestec va asigura disparitia petelor de orice fel din si de pe ghiveci.

 

 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole