Fototapetul: laitmotiv in amenajarea unui apartament modern de 3 camere

Apartamentul de trei camere este situat intr-un bloc nou din nordul Bucurestiului. Dispune de doua bai, bucatarie, doua dormitoare si un living generos cu zona de dining integrata. Alegerile curajoase definesc in totalitate stilul amenajarii.

Deschide Galeria

Pe un fundal modern, neutru regasim accente puternice de culori si texturi in fiecare spatiu in parte. Vedeta amenajarii ramane insa fototapetul din living, cu o lungime de 5 metri si un model inspirat din cultura pop.

Cu o suprafata utila de 96 de metri patrati (plus terasa de 8 metri patrati cu acces din fiecare camera) apartamentul este locuinta unei familii de antreprenori cu o fetita de 14 ani si un caniche.

“O casa rece si goala” este senzatia pe care au avut-o proprietarii in momentul preluarii apartamentului de la dezvoltatori. Finisajele standard- parchet, gresie, faianta, si obiectele sanitare erau montate deja.

Cu multe idei si cu dorinta de a-si personaliza casa au apelat la echipa de arhitectura Pure-Mess Design. Proiectul de amenajare a inceput la sfarsitul lui 2018 iar lucrarile au durat cinci luni, cu un buget alocat de aproximativ 32000 de euro.

O parte esentiala a conceptului amenajarii este folosirea culorilor specifice fiecarui anotimp in cele patru camere: livingul aminteste de culorile si senzatia verii, toamna este redata in dormitorul matrimonial, primavara in dormitorul copilului iar bucataria prin culorile si finisajele ei simbolizeaza iarna.

Fototapetul ca finisaj de baza la pereti este o parte integranta a conceptului atat ca solutie estetica dar mai ales din punct de vedere tehnic, pentru a acoperi mai rapid si usor imperfectiunile peretilor. Folosind tapet in culori si patternuri indraznete, au fost create capete de perspectiva impresionante.

Conform spuselor arhitectului, provocarea cea mai mare a fost inglobarea tuturor elementelor dorite de catre beneficiari in amenajarea propusa fara a sufoca spatiul. Alaturi de fototapetul in culori vii si curajoase, intalnim piese de mobilier placate cu sticla neagra, efectul obtinut fiind unul extrem de elegant si placut: camera pare mai mare si lipsita de monotonie.

Suprafata relativ generoasa a livingului, 32 de metri patrati, a permis zonificarea eficienta a spatiului : zona de relaxare cu canapea coltar, diningul amplasat langa suprafetele vitrate si zonele de depozitare (corpurile de mobilier inalte, din lemn si sticla neagra, care unifica diningul de living si comoda volumetica de pe peretele media).

Tavanul coborat deasupra locului de luat masa accentueaza armonios zonificarea camerei. Diferitele nuante de gri si cream creeaza contraste subtile si placute in cadrul amenajarii zonei de zi.

 

Fotografii: Andrei Tudoran

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole