Functional si confortabil intr-un apartament de 3 camere din Craiova

Ajungem astazi in Craiova, unde echipa de la Pure-Mess Design ne propune amenajarea unui apartament de 3 camere. Haideti sa vedem in detaliu cum au abordat acest spatiu si sa cautam impreuna sursele de inspiratie pe care le-am putea aplica si in casele noastre.

Deschide Galeria

Pentru aceasta amenajare, Sergiu si echipa sa au mizat pe o abordare functionala, fiecare zona in parte fiind bine individualizata. Conturata in spirit minimalist, apartamentul ofera confortul pentru o familie cu un copil sau pentru un cuplu care isi doreste sa aiba mereu la indemana o camera in plus pentru momentele cand prietenii sau familia ii viziteaza. In acest moment, cel de-al doilea dormitor este amenajat ca dormitor pentru oaspeti.

Living

Spatiul din living este luminos si aerisit, cu mobilier suficient pentru nevoile beneficiarilor. In plus, exista suficient spatiu pentru ca pe viitor sa poata fi adaugate cu usurinta alte elemente decorative. Biblioteca cu rafturi deschise, precum si micile dulapuri care incadreaza televizorul ofera spatii pentru o depozitare variata. Decorul din living este completat cu o canapea albastra tip coltar si piesa de rezistenta – un covor cu motive florale, un model asemanator pe care l-am intalnit si aici. Lumina naturala patrunde din abundenta, gratie unei ferestre generoase. Si pentru ca am mentionat mai sus despre minimalismul cu care este abordata amenajarea, nu puteam rata corpul de iluminat format dintr-un mix de cabluri si becuri, care din departare, lasa impresia unui candelabru.

Bucatarie

Mergand spre bucatarie, simti ca te apropii de incaperea in care se petrece cel mai mult timp. I-am putea spune usor inima acestei case, tinand cont si de faptul ca aici este amenajat si locul de luat masa. Lumina calda, imprimeul floral al covorului, precum si modelul placilor decorative din zona blatului de lucru descriu un spatiu vesel, animat, dinamic, unde familia se reuneste seara pentru a gati cina sau unde iti primesti prietenii intr-un mod mai informal atunci cand vin in vizita. Contrastul dintre alb si negru confera o eleganta discreta bucatariei in ansamblul ei.

Spatiile de depozitare sunt generoase, dulapuri fiind inserate de o parte si cealalta a bucatariei. Avem pe de o parte zona de gatit si spalat, cu electrocasnicele incorporate in mobilier, si de cealalta parte, dulapuri ce pot tine locul unei camari, alaturi de frigider. Masa porneste discret din aceasta zona fara a afecta circulatia in bucatarie.

Dormitoare

Dormitoarele pastreaza aceeasi nota minimalista, cu amenajarea centrata pe a obtine maximum de functionalitate. Astfel, in dormitorul matrimonial, dulapurile pentru haine imprejmuiesc patul, oferind astfel spatiu si pentru un birou. Pentru a spori confortul, in locul unei tablii de pat, a fost inserata o suprafata tapitata, folosita ca sprijin. Dormitorul oaspetilor este usor mai aerisit, cu un decor placut si confortabil. In baie, in locul unei cazi, s-a optat pentru un dus cu scurgere in pardoseala si un panou de sticla pentru a limita zona de stropire.

Daca ti-au placut ideile din aceasta amenajare si iti doresti sa colaborezi cu cei de la Pure-Mess Design, ii poti gasi aici.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole