Functional si creativ intr-un spatiu de 37 metri patrati

Reclama

Amenajarea pe care ti-o propunem astazi este o sursa de inspiratie pentru toti cei care locuiesc in spatii mici. Suprafata apartamentului de doar 37 metri patrati a fost bine optimizata pentru a integra zone functionale si, mai ales, spatii de depozitare. Iata mai multe detalii despre aceasta locuinta.


Deschide Galeria

Primul lucru care iti atrage atentia este configuratia usor neobisnuita. Aceasta a fost exploata la maximum de designer care a reusit sa integreze pe langa camera principala si o zona de dormit, o bucatarie, dar si doua incaperi mici folosite ca depozitare.

Spatiul primeste multa lumina naturala, atat in zona de living cat si in cea de dormit. Pentru restul zonelor, iluminatul artificial compenseaza prin varietate tipurilor de corpuri de iluminat, dar si al trucurilor precum usile din sticla ale mobilierului.

Tinand cont de dimensiunile reduse, s-a optat pentru o mobilare sumara. Canapeaua, un otoman si o masuta de cafea sunt piesele care compun o mica zona de living. Pe un intreg perete de living, designerul a ales un corp de biblioteca inalt ce ofera suficiente spatii cu rafturi pentru o variata expunere: carti, decoratiuni sau accesorii. In plus, spoturile montate in interiorul dulapului ofera un plus de lumina camerei.

A fost pastrat parchetul vechi si reconditionat. Pentru restul finisajelor predomina albul si cremul care amplifica spatiul. De remarcat tapetul care aduce un plus de feminitate spatiului; este folosit in dormitor, in zona bucatariei, dar si in hol ca o metoda excelenta de a distrage atentia de la dimensiunile reduse ale spatiului.

Incaperea destinata dormitorului este mica, patul ocupand aproape toata suprafata. Cu toate acestea, si aici, designerul a venit cu ideea de a folosi spatiul de jur imprejurul usii. Au fost realizate pe comanda corpuri de biblioteca cu rafturi pentru carti. Iata inca o dovada ca orice spatiu poate fi optimizat atunci cand abordarea este creativa.

Design: Alexander White

Articole noi

Bucura-te de serile de vara in mansarda, fara tantari

Cum aerisești camerele de la mansardă și ții departe...

Apartament de trei camere amenajat in nuante pastelate pentru o familie tanara din Bucuresti

Povestea de astazi are ca protagonist un apartament de...

Amenajare zona de zi pentru un cuplu de tineri – Casa in stil scandinav

Proiectul a vizat intr-o prima etapa doar parterul casei,...

Locuinta de 38 mp amenajata modern in nuante de bej

Desi suna putin (masurat in metri patrati), suprafata acestui...

Acessorii pentru un plus de confort in dormitor

Fie ca ne dorim un somn mai bun ori...