Functionalism si eleganta in nuante de gri – Amenajare garsoniera de 25 mp

Garsoniera de 25 de metri patrati utili din Bucuresti a fost amenajata de proprietar in dubla sa ipostaza de client-designer, spre a fi inchiriata. Analizand atent spatiul si atmosfera creata, suprafata locuintei devine doar un numar abstract, caci zonificarea si echiparea garsonierei resusesc sa satisfaca nevoile si cerintele tehnice si estetice ale tinerilor.

Deschide Galeria

Proprietarul este pasionat de amenajari de interior de 10 ani, timp in care a decorat atat apartamente proprii cat si locuintele prietenilor. Se ocupa de amenajari ca un hobby, in timpul ramas liber dupa munca iar recent a reusit sa urmeze un curs la ateliere Ilbach din Bucuresti.

Garsoniera prezentata aici a fost amenajata recent; lucrarile au inceput in ianuarie 2020 si au fost finalizate in iunie, cu pauza impusa de perioada izolarii in casa. In general, a lucrat doar in weekenduri la proiectarea si santierul acestei garsoniere.

Stilul ales pentru amenajare si micile detalii de decor este unul modern-contemporan, cu linii cat mai simple, luand in calcul suprafata redusa a locuintei si amplasarea in cadrul unui complex in care exista o cerere mare de inchiriere din partea tinerilor. Pentru a evita monotonia au fost inserate elemente de decor vintage.

Separarea bucatariei de zona de zi a fost realizata printr-o usa glisanta de sticla, care permite o continuitate vizuala a spatiului. La nivelul ei a fost realizata si schimbarea de finisaj al pardoselii.

Predomina nuantele de gri, chiar daca aceasta alegere pare riscanta din perspectiva iluziei optice asupra spatiului. Accentele de mahon si pardoseala din parchet laminat incalzesc atmosfera si contrasteaza placut cu finisajele peretilor.

Tinand cont de destinatia garsonierei, au fost introduse pete de culoare tip accent, pernele decorative galben-intens de pe canapea, un covor cu diverse pete de culori (achizitionat online), tablourile.

Insertiile de auriu dau o nota de eleganta intregii locuinte. Mobilierul (realizat la comanda dupa schitele proprietarului la un atelier din Prelungirea Ghencea) este accesorizat cu butoni aurii achizitionati din Ikea.

Incluzand electrocasnicele, proprietarul s-a incadrat in suma de 3200 de euro pentru mobilarea si decorarea acestui spatiu.

Amenajare realizata de Catalin Iftimi

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole