fbpx

Functionalism si eleganta in nuante de gri – Amenajare garsoniera de 25 mp

Cele mai citite

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Casute eco-friendly – 19 modele

In ultima vreme produsele eco-friendly au devenit o adevarata...

Garsoniera de 25 de metri patrati utili din Bucuresti a fost amenajata de proprietar in dubla sa ipostaza de client-designer, spre a fi inchiriata. Analizand atent spatiul si atmosfera creata, suprafata locuintei devine doar un numar abstract, caci zonificarea si echiparea garsonierei resusesc sa satisfaca nevoile si cerintele tehnice si estetice ale tinerilor.

Deschide Galeria

Proprietarul este pasionat de amenajari de interior de 10 ani, timp in care a decorat atat apartamente proprii cat si locuintele prietenilor. Se ocupa de amenajari ca un hobby, in timpul ramas liber dupa munca iar recent a reusit sa urmeze un curs la ateliere Ilbach din Bucuresti.

Garsoniera prezentata aici a fost amenajata recent; lucrarile au inceput in ianuarie 2020 si au fost finalizate in iunie, cu pauza impusa de perioada izolarii in casa. In general, a lucrat doar in weekenduri la proiectarea si santierul acestei garsoniere.

Stilul ales pentru amenajare si micile detalii de decor este unul modern-contemporan, cu linii cat mai simple, luand in calcul suprafata redusa a locuintei si amplasarea in cadrul unui complex in care exista o cerere mare de inchiriere din partea tinerilor. Pentru a evita monotonia au fost inserate elemente de decor vintage.

Separarea bucatariei de zona de zi a fost realizata printr-o usa glisanta de sticla, care permite o continuitate vizuala a spatiului. La nivelul ei a fost realizata si schimbarea de finisaj al pardoselii.

Predomina nuantele de gri, chiar daca aceasta alegere pare riscanta din perspectiva iluziei optice asupra spatiului. Accentele de mahon si pardoseala din parchet laminat incalzesc atmosfera si contrasteaza placut cu finisajele peretilor.

Tinand cont de destinatia garsonierei, au fost introduse pete de culoare tip accent, pernele decorative galben-intens de pe canapea, un covor cu diverse pete de culori (achizitionat online), tablourile.

Insertiile de auriu dau o nota de eleganta intregii locuinte. Mobilierul (realizat la comanda dupa schitele proprietarului la un atelier din Prelungirea Ghencea) este accesorizat cu butoni aurii achizitionati din Ikea.

Incluzand electrocasnicele, proprietarul s-a incadrat in suma de 3200 de euro pentru mobilarea si decorarea acestui spatiu.

Amenajare realizata de Catalin Iftimi

Reclama

Articole noi

Amenajare moderna casa 156 mp

Atmosfera relaxata, tinereasca din aceasta locuinta unifamiliala din Berceni,...

Cum pregătești camera unui nou-născut: iată la ce să fii atent

Când vine un copil pe lume, ne pregătim în...

Renovarea unui studio de 38mp cu buget limitat

Un spatiu mic, dar bine impartit functional si finisat...

Aveți un living de dimensiuni reduse? Iată cum îl puteți mobila

Camera de zi este adesea considerată a fi inima...

Amenajare moderna apartament de doua camere din Cluj

O amenajare moderna, in linii minimaliste, cu accente de...