Functionalitate si inspiratie in amenajarea unui apartament de 3 camere

Cu fiecare proiect, cei de la Geometrium ne propun abordari inedite si elemente originale, toate intr-un design functional adecvat personalitatii si nevoilor clientilor. Nici proiectul de azi nu face exceptie.

Deschide Galeria

Situat in Moscova, apartamentul de 90 metri patrati apartine unei familii cu un copil de 6 ani. Traind in Suedia pentru o perioada lunga de timp, principala dorinta a acestora a fost ca amenajarea sa urmareasca liniile stilului scandinav, ale functionalitatii si eficientei mobilierului si detaliilor integrate.

Dimensiunile generoase ale apartamentului au permis crearea unor zone bine definite. Zona de zi cuprinde livingul si diningul, ambele intr-o singura incapere spatioasa cu multiple functiuni. La fereastra, a fost asezata masa de dining, cu picioare negre si tablie din lemn nefinisat, spatiul fiind pus in valoare prin cele doua corpuri de iluminat suspendate. Pe langa functiunea de baza, masa va fi folosita si ca zona de lucru pe post de birou, in spatele mesei fiind instalat un dulap incastrat discret pentru imprimanta si diferite hartii necesare.

Livingul este amenajat minimalist si functional, pe langa functia de socializare, el functionand si ca zona media, de divertisment. Astfel a fost instalat un proiector si un sistem audio performant pentru a crea atmofera de cinematograf. Mobilierul se limiteaza la o canapea coltar confortabila, o masuta laterala si 3 etajere folosite ca suport pentru cateva carti si tablouri ingenios asezate.

Pentru a preveni mirosurile neplacute din bucatarie, o usa glisanta a fost montata pentru a separa livingul de bucatarie. Holul comunica direct cu livingul, separatia fiind realizata printr-un dulap incorporat in perete.

Spatiul generos al bucatariei a permis o dispunere in forma de L a corpurilor de mobilier si a blatului de lucru, zona de la fereastra fiind amenajata ca un spatiu pentru servit micul dejun sau o gustare rapida. Cele trei corpuri de iluminat negre amplasate deasupra acestei zone din bucatarie ne duc cu gandul catre influente usor industriale. Blatul de lucru este din lemn masiv tratat pentru a rezista tratamentelor dure din timpul gatitului, iar spatiul dintre blat si mobilier fiind din piatra naturala.

Mergand inspre zona de noapte, vom gasi cele doua dormitoare, fiecare atent gandit pentru nevoile familiei. Astfel, dormitorul matrimonial inspira confort si relaxare. Interesanta este tablia de pat unde se gasesc integrate si noptierele alaturi de veioze. Tot aici vom gasi instalata si o zona de make-up, un mini budoar, atent instalat astfel incat lumina sa vina din partea dreapta (clienta fiind stangace).

Dormitorul copilului este o zona viu colorata, multifunctionala si gandit ca o zona in care cel mic sa poata intreprinde suficiente activitati. Balconul a fost integrat camerei, tranformandu-se astfel in birou si zona recreativa. Stickerele decoreaza placut peretii camerei, stimuland imaginatia copilului.

O amenajare din care ne putem inspira pentru propriile case, detaliile creative fiind din cele mai reusite. Vizitati si celelalte amenajari realizate de cei de la Geometrium pentru un plus de inspiratie aici si aici.

Designer: Geometrium

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole