Functionalitate si stil pentru un apartament de 40 mp

Cate poti face cu doar 40 de mp? Putine, veti spune, dar nu si daca spatiul este gandit astfel incat functionalitatea sa primeze, bineinteles nu in detrimentul stilului. Iata un astfel de exemplu, un apartament care le include pe toate si care merita atentia noastra deplina.

Deschide Galeria

Avand o dispunere pe lung, designerul a optat sa renunte la hol pentru a crea o zona de living care sa fie in legatura cu bucataria si zona de luat masa sporind astfel confortul locuintei.

Tematica alb-rosu se regaseste in mai toate zonele apartamentului, conferindu-i un aer modern, dinamic si, in acelasi timp, stilat.

Pentru zona de living s-a optat pentru o amenajare cat mai simpla si neincarcata, albul sporind senzatia de curat, ordine si chiar spatialitate, in ciudat nuantelor de rosu. Interesante sunt nisele din peretii laterali canapelei care preiau spatiile de depozitare ale incaperii, fiind in acelasi timp si biblioteca si suport pentru cd-uri si alte decoratiuni care imbraca zona cu o nota personala. Spatiul dedicat zonei de zi este completat cu o masuta de cafea rotunda care, la randu-i, preia din depozitarea revistelor. Dar cel mai interesant aspect este tabloul abstract de deasupra canapelei care reuseste cu succes sa creeze un punct de interes, privirea fiind atrasa de jocul culorilor de pe fundalul alb al panzei.

Zona de dining creeza o legatura cu bucataria. Cu o masa si scaune complet albe, acest sector este evidentiat printr-un corp de iluminat rosu continuand tematica inceputa in living. Mobilierul din bucatarie complet alb reuseste sa straluceasca prin frontul rosu intens dintre corpuri, fiind o pata de culoare care anima intreaga incapere.

Un perete din sticla separa vizual bucataria de spatiul de la intrare, marcat printr-un cuier ingenios cu forma de cactus.

Chiar si in dormitor vom regasi un perete accent de un rosu burgund saturat cu un tablou tip print. S-a optat aici pentru o nuanta de rosu mai potolita cunoscute fiind efectele rosului asupra starii de spirit. Spatiile de depozitare pentru haine este un sector deschis cu sertare si bare pentru haine precum si rafturi suport pentru incaltari. Este un spatiu mic, bine organizat si mai ales functional pentru un stil de viata activ, alert.

In baie atat peretii cat si pardoseala sunt placati cu acelasi tip de flise, negre, instalatiile sanitare, precum si alte accesorii ramanand albe pentru un contrast plin de profunzime. Accentele de rosu insotesc si aici decorul creat, continuand tematica celorlalte camere.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole