Fundatia Make It Right a lui Brad Pitt construieste 20 case pentru triburile din Montana

Fundatia nonprofit Make it Right, fondata de Brad Pitt, a intrat intr-un parteneriat cu triburile Sioux si Assiniboine din Fort Peck, Montana, pentru a construi case durabile, cladiri si comunitati pe rezervatia lor. In afara de douazeci de case certificate LEED Platinum, proiectul va dezvolta un plan pentru intreaga rezervatie, care acopera mii de hectare si va fi noua casa pentru mai mult de 6000 de americani.

Deschide Galeria

Make It Right a fost infiintata in 2007 pentru a oferi locuinte persoanelor care au nevoie de ele. Toate proiectele Make It Right sunt inspirate din Cradle to Cradle si proiectate de arhitecti de renume in colaborare cu comunitatea implicata. Pentru proiectul curent, arhitecti si designeri de la GRAFT, Sustainable Native Communities Collaborative, Architecture for Humanity, Method Homes si Living Homes au petrecut patru zile intalnindu-se cu membri triburilor inainte de a se apuca de dezvoltarea proiectelor lor.

Momentan, mai mult de 600 de persoane asteapta sa li se ofere o casa pe Rezervatia Indiana Fort Peck. Suprapopularea este o problema cronica, mai multe familii locuind impreuna in case de cate doua camere din cauza lipsei spatiului. Casele care se vor alimenta prin energie solara vor avea intre trei si patru dormitoare, doua sau trei bai si vor fi disponibile membrilor tribului.

"Ca designer lucrand in tara indienilor simt ca avem o obligatie de a proiecta si de a construi case care sunt strans legate de cultura si comunitatea din Fort Peck." spune Joseph Kunkel de la Enterprise Rose Arhitectural din Sustainable Native Communities Collaborative. "Suntem incantati de impactul potential pe care acest proiect il poate avea asupra comunitatii Assinboine si Sioux si poate chiar un impact la nivel national, creand un precedent pentru construirea de locuinte indiene in toata tara."

Sursa foto: inhabitat.com

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole