Galbenul si albastrul – o combinatie clasica cu valente moderne

Culorile toamnei sunt pe cale sa dispara pentru a face loc frigului si albului pufos al zapezii. Insa, in casele noastre atmosfera poate sa fie una chiar varatica, plina de lumina si viata. Si cum altfel poti face acest lucru decat folosind culori vii precum galbenul si albastrul.

Deschide Galeria

Despre asta vreau sa vorbim astazi: o combinatie de culori care ne schimba amenajarea si care aduce buna dispozitie in orice moment. Foloseste-le impreuna pentru a le spori efectul pe care il au asupra decorului. Separat isi vor pierde efectul, tinzand spre monotonie.

Noi aici, la Povestea Casei, iubim culorile si amenajarile inedite care transmit vibratii pozitive si care incanta privirile. Galbenul si albastrul asociate in combinatii echilibrate reprezinta esenta unui decor modern caruia nu-i este frica sa aduca in prim plan culori puternice.

Albastrul si nuantele sale sunt ideale pentru a decora dormitorul. Pentru a nu distorsiona efectul, mizeaza pe nuante lejere pentru a reda acea atmosfera relaxata de care ai nevoie pentru un somn odihnitor. Cateva pete de galben vor fi suficiente pentru a te face sa zambesti in fiecare dimineata. Pentru dormitorul copiilor poti fi si mai creativ. Mai mult galben va face camera mai vesela.

Galbenul ofera confortul psihic pe timpul lunilor reci de iarna. Ne va aduce aminte de soare si ne va binedispune. Turcoazul este o culoare care poate inlocui cu succes albastrul.

Galbenul si albastrul pot fi culorile complementare din decorul casei, nuantele care acompaniaza si intregesc o amenajare de living. Ele pot fi inserate treptat pentru a descoperi treptat cum le poti aduce impreuna intr-un decor deja existent. O canapea in tonuri inchise de albastru si un set de draperii intr-un galben inchis, mustar sau spre auriu. Sau doar cateva decoratiuni: o rama, o vaza si un aranjament potpourri; sau un scaun. Schimbarile nu trebuie sa fie radicale, ci mai degraba echilibrate. In primul rand trebuie sa te simti confortabil cu aceste idei si culori.

Daca te afli in plin proces decorativ dar ai dubii in privinta mixului, alege varianta sigura cu care nu vei da gres. Foloseste nuantele pale din galbenul si albastrul propus pentru a le introduce mai usor in amenajarea din dormitor, de exemplu. Un bleu-turcoaz va fi usor de combinat cu nuantele naturale ale lemnului pe care le alegi pentru noptiera sau dressing. Aminteste-ti ca iti doresti echilibru si ca vrei sa te simti confortabil cu deciziile luate.  

Si in bucatarie poti experimenta usor cu aceasta combinatie. Cu atat mai mult vei dori veselie si dinamica intr-un spatiu al casei mereu folosit, unde familia se aduna de cel putin trei ori pe zi. Galbenul si albastrul merg de minune intr-o amenajara moderna; dulapuri albastre in partea de jos si albe pentru cele situate deasupra blatului si galben pentru flisele dintre cele doua spatii. O idee inedita care merita incercata. 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole