fbpx

Gard din nuiele – solutii naturale pentru imprejmuirea curtii

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Top 100 idei de amenajare de bucatarii moderne

Odata cu trecerea timpului, decorul unei case are nevoie...

Pentru cei care locuiesc la curte construirea unui gard din nuiele poate fi un bun prilej de a-si pune in practica indemanarea. Pentru realizarea unui asemenea gard nu aveti nevoie decat de rabdare si multe nuiele de salcie sau alun. Acest tip de gard poate fi o modalitate inedita de a infrumuseta curtea si de a-i da un aer rustic.

Deschide Galeria

Elasticitate

Care este secretul acestor nuiele? Elasticitatea! Dupa ce au fost culese acele nuiele de marimea dorita, se introduc intr-un recipient cu apa si se lasa la inmuiat circa 5 zile. Inmuierea le face foarte flexibile iar dupa acest proces pot fi modelate dupa bunul plac.

Stabilirea locului si saparea gropilor pentru pari

Dupa stabilirea locului unde vreti sa amplasati un asemenea gard urmeaza saparea unor gropi in care vor fi introdusi parii de sustinere pentru nuiele. Va sfatuim sa incepeti cu o portiune mai mica de gard, pana veti capata o oarecare experienta. Parii de sustinere trebuie taiati la dimensiunea pe care o doriti in functie de cat de inalt doriti sa fie gardul de nuiele.

Citeste si Gardurile vii – ideale pentru imprejmuirea curtilor

Stabilirea nivelului

Dupa introducerea parilor in gropi si fixarea acestora, urmeaza stabilirea nivelului. Legati o sfoara de capatul primului par si legati-o de capatul ultimului par. Acestia sunt cei mai importanti, de aceea masurati cu grija si asigurati-va ca au aceeasi inaltime. Daca constatati ca ceilalti pari nu respecta inaltimea ajustati-i si aduceti-i la acelasi nivel.

Impletirea nuielelor pe orizontala

Daca nu ati mai impletiti niciodata un gard de nuiele dar vreti sa incercati ar fi bine sa luati in considerare impletirea pe orizontala, aceasta este cea mai simpla metoda. Daca prima nuia ati impletit-o pe partea din fata pe urmatoarea o veti impleti pe partea din spate a gardului. Urmatoarele nuiele nu se impletesc de la finalul primei nuiele, ci cam de la jumatate si mai mult pentru a se intrepatrunde.

Daca sunteti o persoana meticuloasa si vreti ca dupa terminarea gardului sa-l si finisati ati putea sa-i aplicati un strat de lac. Astfel aspectul gardului va capata o culoare foarte placuta si o rezistenta mai ridicata la umiditate. Spor la treaba!

 

Reclama

Articole noi

Imagini Bucatarii

(adsbygoogle = window.adsbygoogle ||...

Amenajare glam pentru un apartament de 105 mp din Bucuresti

Protagonistul povestei de astazi este un apartament cu trei...

Aspirator nazal bebe: cât de util este și de ce e bine să-l folosești

Fiecare părinte, din păcate, mai devreme sau mai târziu,...