Garsoniera de 44 mp amenajata in stil scandinav pentru un tanar student

O locuinta noua, intr-un imobil nou, complet finisata, in care au fost inlocuite partial finisajele pentru a personaliza mai mult spatiul; este povestea unei garsoniere din Bucuresti care a fost amenajata in decursul a patru luni, cu un buget de 17000.

Deschide Galeria

La momentul inceperii proiectului de amenajare interioara, finisajele interioare erau montate in spatiu, insa pentru a personaliza locuinta, o parte din finisaje au fost inlocuite, cum ar fi faianta din bucatarie. S-a optat pentru placute mici de faianta verde, tip metro tile, care aduc un plus de culoare si vibratie bucatariei.

Echipa Cristina Micu interior design ne-a povestit ca in acest caz a fost un santier cu grad mic de complexitate, raportat si la suprafata totala a locuintei, 44 mp, si la lipsa nevoii de recompartimentare.

Conceptul cromatic are la baza nuante neutre pentru mobilier, tonuri de gri deschis si detalii, accente colorate (tesatura albastra a patului, perne decorative galbene) care contrasteaza armonios cu nuantele uni si textura lemnului folosit.

Folosirea negrului in bucatarie (pe zona cu linia de mobilier) aduce un aer masculin spatiului si in acelasi timp creeaza iluzia unui spatiu mai inalt.

Camera de zi cuprinde trei zone functionale: zona de living, spatiul de odihna-zona de noapte si zona de studiu ( cu un birou generos si spatii de depozitare).

 Nu exista o delimitare la nivel de pereti intre zona de zi si cea de noapte asa ca designerii au  propus o delimitare partiala, printr-o structura care serveste ca noptiera la partea inferioara iar in sus se continua cu riflaje de lemn.

Pentru un plus de vitalitate si personalizare a spatiului, a fost folosit tapetul, atat pe peretele media din camera cat si pe cel din bucatarie pe care se profileaza locul de luat masa.

Spatiul balconului a fost valorificat si integrat in interiorul locuintei; acesta “comunica direct cu camera de zi, cuprinzand depozitare suplimentara prin cele doua dulapuri realizate tot pe comanda, astfel incat spatiul sa fie folosit la toata capacitatea sa.”

Arhitect: Cristina Micu

Fotografii:  Arthur Tintu (Zinz Photography)

Mai multe amenajari realizate de Cristina poti vedea aici


zona de zi birou si zona de noapte moderne
zona de zi birou si zona de noapte moderne
zona de zi birou si zona de noapte moderne
zona de zi garsoniera 44 mp
zona de zi garsoniera 44 mp

Articole noi

Perdele și draperii sau jaluzele: ce opțiune este mai potrivită pentru casa ta

Perdele  delicate și draperii sau jaluzele funcționale? Aceasta este...

Apartament de trei camere amenajat in stil modern pentru o familie cu doi copii

Proprietarii acestui apartament de trei camere din sectorul 4...

Atmosferă cozy și jucăușă într-un apartament de 70 mp din Brașov

Echipa celor de la Beelive Design a finalizat proiectul...

Modele de bucatarii realizate cu mobilier modular

În ultimii ani, bucătăriile au câștigat o popularitate extrem...

Primul control inteligent care centralizează și controlează întreaga locuință cu o simplă atingere

Transformarea digitală a locuinței devine mai intuitivă, mai simplă...