fbpx

Garsoniera de 44 mp amenajata in stil scandinav pentru un tanar student

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Casute eco-friendly – 19 modele

In ultima vreme produsele eco-friendly au devenit o adevarata...

O locuinta noua, intr-un imobil nou, complet finisata, in care au fost inlocuite partial finisajele pentru a personaliza mai mult spatiul; este povestea unei garsoniere din Bucuresti care a fost amenajata in decursul a patru luni, cu un buget de 17000.

Deschide Galeria

La momentul inceperii proiectului de amenajare interioara, finisajele interioare erau montate in spatiu, insa pentru a personaliza locuinta, o parte din finisaje au fost inlocuite, cum ar fi faianta din bucatarie. S-a optat pentru placute mici de faianta verde, tip metro tile, care aduc un plus de culoare si vibratie bucatariei.

Echipa Cristina Micu interior design ne-a povestit ca in acest caz a fost un santier cu grad mic de complexitate, raportat si la suprafata totala a locuintei, 44 mp, si la lipsa nevoii de recompartimentare.

Conceptul cromatic are la baza nuante neutre pentru mobilier, tonuri de gri deschis si detalii, accente colorate (tesatura albastra a patului, perne decorative galbene) care contrasteaza armonios cu nuantele uni si textura lemnului folosit.

Folosirea negrului in bucatarie (pe zona cu linia de mobilier) aduce un aer masculin spatiului si in acelasi timp creeaza iluzia unui spatiu mai inalt.

Camera de zi cuprinde trei zone functionale: zona de living, spatiul de odihna-zona de noapte si zona de studiu ( cu un birou generos si spatii de depozitare).

 Nu exista o delimitare la nivel de pereti intre zona de zi si cea de noapte asa ca designerii au  propus o delimitare partiala, printr-o structura care serveste ca noptiera la partea inferioara iar in sus se continua cu riflaje de lemn.

Pentru un plus de vitalitate si personalizare a spatiului, a fost folosit tapetul, atat pe peretele media din camera cat si pe cel din bucatarie pe care se profileaza locul de luat masa.

Spatiul balconului a fost valorificat si integrat in interiorul locuintei; acesta “comunica direct cu camera de zi, cuprinzand depozitare suplimentara prin cele doua dulapuri realizate tot pe comanda, astfel incat spatiul sa fie folosit la toata capacitatea sa.”

Arhitect: Cristina Micu

Fotografii:  Arthur Tintu (Zinz Photography)

Mai multe amenajari realizate de Cristina poti vedea aici

Reclama

Articole noi

Amenajare apartament de trei camere – mult lemn si accente puternice de culoare

Situat intr-un bloc nou din zona de nord a...

Ce mobilă living este potrivită pentru spațiul casei tale?

Decorezi un living nou sau vrei să îți înlocuiești...

Tipuri de sobă din care poți alege varianta potrivită pentru casa ta

Confortul oferit de o temperatura adecvată este urmărit de...

Amenajare moderna pentru o casa de 117 mp din Bucuresti

O casa din Bucuresti a fost transformata de biroul...

Cum sa cureti mucegaiul din camere

Branza cu mucegai este o delicatesa, dar cand ne...