Garsoniera din Bucuresti transformata intr-un apartament de doua camere

Anul acesta ne-am propus sa aducem catre voi, cititorii nostri, cat mai mult design romanesc. In articole precedente ai putut urmari proiecte realizate de Miso Architects si Jooca Studio, iar astazi am invitat-o pe Irina de la iDecorate sa ne spuna mai multe despre ultimul ei proiect finalizat, o garsoniera transformata intr-un apartament de doua camere. Iata ce am aflat:

Deschide Galeria

Beneficiarul, un tanar de 35 de ani, si-a dorit o recompartimentare a spatiului de 43 metri patrati in doua camere, living si dormitor pentru un plus de intimitate. Pentru a obtine acest lucru, a fost necesara relocarea bucatariei in hol, micsorarea baii si modificarea tuturor instalatiilor pentru obtinerea noilor functiuni. Initial, existau spatii irosite si neexploatate corespunzator, in ciuda faptului ca apartamentul este unul spatios si luminos.

Irina a propus o amenajare moderna, functionala, cu influente scandinave, usor de intretinut, cu elemente din lemn, mobilier alb si luminozitate sporita.

Intreg spatiul a trecut printr-o renovare completa ce a durat aproximativ doua luni. Au fost inlocuite toate instalatiile (termice, sanitare, electrice) si integrate finisaje noi, actuale, precum rasina epoxidica.

Pentru ca dintr-un spatiu mic a fost nevoita sa obtina doua camere, Irina a optat pentru o pardoseala autonivelanta, fara profile de trecere sau intreruperi intre camere, obtinand o continuitate vizuala binevenita pentru acest proiect.

Cromatic, amenajarea este una vesela si colorata, cu o baza neutra, formata din alb cu gri-antracit si potentata de accente galbene si insertii de lemn aplicate pe fronturile corpurilor de mobilier. Astfel, in living, s-a optat pentru o canapea galbena, in contrast cu pardoseala albastra din rasina epoxidica (aplicata cu ajutorul echipei de la Epoxy Studio). Peretele din caramida aparenta imprima un aer industrial spatiului, iar buturuga folosita ca masuta laterala completeaza seria accesoriilor speciale.

Mobilierul a fost executat de Euphorica Design dupa schitele Irinei, canapeaua a fost achizitionata de la Mobila Dalin, iar masuta de cafea si scaunele de bar (amenajat inspre balcon) sunt de la Mobexpert.

Pentru amenajarea bucatariei, acum relocata in hol, s-au folosit electrocasnice incorporabile si o mobilare compacta, liniara, eficientizand spatiul. Si mobilierul bucatariei a fost realizat tot de Euphorica Design.

In dormitor, amenajat in locul fostei bucatarii, s-a mers pe aceeasi schema de culori ca in restul apartamentului: gri si accente de galben, cu pardoseala albastra. Linia grafica in nuanta galbena de pe pereti aduce dinamism interiorului. Patul este IKEA.

In baie, decorul creat preia din linia generala a amenajarii. S-au folosit placi de faianta alba tridimensionala, placi simple gri, iar pentru a incalzi spatiul, gresie cu aspect de lemn si mobilier galben solar. Faianta, gresia si sanitarele sunt de la Delta Studio.

Daca ti-a placut aceasta amenajare si iti doresti sa colaborezi cu Irina pentru propria locuinta, ii poti scrie aici.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole