Geometrie in living – modele de amenajare

Decorul geometric este o trasatura a oricarui spatiu modern. Geometria in amenajare poate fi transpusa prin mai multe elemente, de la printuri la design de mobilier, la structura unui corp de iluminat. Astfel, rafturile, scaunele, canapeaua cu forme sau doar cu tipare geometrice traduc o camera cu stil, care iese din banalul unei amenajari cuminti.

Deschide Galeria

Sa nu excludem aici nici textilele cu paternuri incorporate, de la perdele, draperii, covorase sau tapiterii. Un tapet cu un model geometric pe un perete din living poate fi o trasatura deosebita care sa creeze un punct de interes in camera.

Zigzaguri, triunghiuri, dungi, cerculete sau orice alte forme geometrice abstracte sunt idei de luat in considerare cand decidem sa amenajam folosind un astfel de tipar.

Si accesoriile decorative sunt o idee excelenta de a aduce geometria in living: tablouri, desene sau colaje cu elemente in forme geometrice vin sa completeze o astfel de amenajare.

Desi v-ati putea gandi ca un decor geometric este unul mai degraba masculin, ceea ce confera de fapt aceasta trasatura sunt mai degraba culorile si combinatiile de elemente alese. Culorile calde si formele geometrice deschid spatiul si il fac mai jucaus, placut, viu; cele reci sau combinatiile de negru cu alb si griurile, acestea da, aduc o nota usor sobra, mai rece, eleganta, usor masculina, dar si interesanta pentru privitor.

Stilul contemporan si cel minimalist adopta deseori formele geometrice pentru a decora spatiile: masute de cafea, scaune si corpuri de iluminat abstracte. Si stilul industrial foloseste geometria in formele sale.

Pentru a avea o armonie la nivel de amenajare va recomandam sa folositi cel putin doua elemente care sa contina geometrie in structura lor. Astfel, asortati un covor cu model geometric cu cateva perne decorative care sa contina fie acelasi tipar, fie forme diferite; la fel de bine poate fi un tablou sau draperii sau tapiteriile de la scaunele otomane sau tapetul de pe un perete. Veti obtine astfel coeziune la nivelul spatiului amenajat.

In galerie am selectat diferite modele de amenajari care contin forme geometrice in diferite combinatii, oferindu-va surse de inspiratie pentru propriul living.

Sursa foto: digsdigs.com

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole