Initial, acest apartament s-a dorit a fi amenajat pentru inchiriere. Dupa finalizarea lucrarilor de renovare, beneficiarul a fost atat de incantat de rezultat incat a hotarat sa mai amane aceasta decizie. Designerii cu care a lucrat au reusit sa contureze o amenajare functionala, moderna, potrivita atat pentru o locuire de scurta durata sau pentru o perioada mai indelungata.

Suprafata de amenajat a fost de 49 metri patrati si prezinta o configuratie cu doua camere, mai exact, living si dormitor, bucatarie de sine statatoare si o baie.

Dorintele beneficiarului pentru acest apartament au fost in primul rand orientate spre crearea de zone de depozitare. Cat despre decor, cerintele au fost minime, designerii avand o mare libertate in crearea unor ambiente placute si confortabile.

Pentru ca amenajarea finala sa nu para monotona sau banala, au fost folosite accente de culori, imprimeuri si geometrii prin care incaperile sa se transforme in spatii moderne, cu personalitate. Astfel, pentru living a fost creat un perete-accent vizibil din hol, chiar de la intrarea in locuinta. Pe acest fundal au fost introduse piese de mobilier cu un design simplu (vezi comoda TV sau masa cu scaune), dar si piese-statement, cum ar fi cele doua corpuri de iluminat care preiau discret tiparul geometric folosit pentru perete. Spatiile de depozitare le regasim sub forma dulapurilor care ocupa peretele opus ferestrei. Folosind un front alb, incaperea se pastreaza luminoasa. Cateva corpuri pentru o biblioteca au fost integrate si deasupra canapelei, pe un fundal albastru.

Culori si motive decorative vom gasi si pe hol, unde pardoseala atrage atentia prin designul placilor ceramice, dar si al verdelui din zona tapitata de langa usa de la intrare. Depozitare vom gasi si aici, utila mai ales pentru incaltaminte sau haine mai voluminoase.

In bucatarie, spatiul a fost optimizat la maximum. Dimensiunile reduse au facut ca fiecare latura a incaperii sa fie valorificata, de aici si dispunerea mobilierului pe doua laturi, cu un blat de lucru care face legatura intre ele in zona geamului. Toate electrocasnicele sunt incorporate pentru a pastra amenajarea cat mai unitara si ordonata. Dulapurile superioare merg pana in tavan, asigurand astfel zone ample pentru a stoca diferite lucruri necesare in bucatarie.

Optimizarea este cuvantul de baza si in dormitor. Pe un intreg perete au fost dispuse spatii pentru depozitare de diferite marimi. Zona de la fereastra a fost gandita ca un spatiu de relaxare, continuat cu un mic birou. Desi din descriere, acest dormitor ar putea parea incarcat, designerii au reusit sa pastreze o senzatie de luminozitate amplificata de albul predominant al dulapurilor sau al tabliei patului. Micile accente decorative reprezinta si sursa de culoare a decorului acestei camere; discrete, dar placute in ansamblul lor.

Motivul geometric se regaseste si in baie, jocul tridimensional al placilor ceramice din jurul cazii fiind zona de accent a amenajarii acestui spatiu.

Proiect: Boho Studio

comentează sau vezi comentarii


Newsletter

Ramai la curent cu noutatile de pe Povestea Casei!