Gesturi mici care aduc bucurii mari acasă

În 2020, casa a devenit un întreg univers, ținând loc de birou, școală sau sală de sport. Tot privind aceiași pereți, mulți ne-am imaginat cum am schimba totul și am face transformări din temelii. Dar, cum proiectele de makeover sunt mari consumatoare de resurse, inclusiv emoționale, mult mai la îndemână sunt gesturile mici și de impact.

Deschide Galeria

Un prim gest mic pe care îl poți face e să te înscrii în campania care îți poate aduce gratuit o amenajare a casei cu un designer de interior. Plătește cu Mastercard sau Maestro cumpărăturile de la Mega-ul tău* și înregistrează valoarea tranzacției pe gesturimici.mega-image.ro/.  Poți fi unul dintre cei 3 mari câștigători care vor începe anul nou cu o amenajare a casei.

Între timp, poți aduce alte schimbări mici care fac locuitul mai plăcut.

LUMINA

În țările în care lumina e un privilegiu de care ai parte doar câteva ore pe zi, locuitorii au găsit moduri alternative de-a o invita înăuntru. Presară și tu lumânări în colțurile de relaxare ale casei și nu te teme să le aprinzi pe toate odată. Păstrează lumina albă și rece doar în zona de lucru, în rest alege lumina caldă, reglată ușor cu un dimmer în funcție de atmosfera pe care vrei s-o creezi. Alege lămpi de diverse înălțimi și îndreaptă-le spre zonele de interes din fiecare cameră. Dacă spațiul nu îți permite un șemineu clasic, alege unul electric – rezultatul e tot spectaculos. Și, dacă te îndrăgostești de o ghirlandă de lumini de Crăciun, păstreaz-o în bibliotecă tot anul.

TEXTILE

Corpurile de mobilă sunt mai greu de mutat, dar poți să-ți îndrepți oricând atenția asupra textilelor de dimensiuni mari. Schimbă perdelele cu unele care permit pătrunderea luminii și îi creează încăperii un aer diafan. Alege o nouă cuvertură pentru canapea, într-o culoare mai veselă sau cu o textură mai plăcută la atingere. Covorul poate și el da cu totul alt aer locuinței și se schimbă foarte ușor.

FORME

Alege rame din același lemn, dar de dimensiuni diferite, și decorează spațiile anoste cu fotografii de familie, desene ale copiilor sau ilustrații ale unor designeri preferați. Poți proceda la fel și cu oglinzile – creează un ansamblu creativ din diverse bucăți alăturate, care dau impresia unui spațiu mai mare.

CONFORT

Alege un sistem simplu care îți permite să stingi lumina direct din pat, cu telecomandă. Ia-ți un dispozitiv pe care să îl acționezi din voce, fără să te mai ridici. Ține la îndemână o păturică în fiecare cameră. Gândește-te la toate gesturile care pot fi făcute mai simplu și toate soluțiile care acum îți sunt la îndemână.

ACOPERĂ

Revitalizează splashback-ul din bucătărie (zona dintre blat și corpurile suspendate) cu fototapet sau vopsea pentru tablă de scris – îți permite să personalizezi decorul altfel în fiecare zi sau să notezi ce vrei să mai iei de la Mega-ul tău. Pentru baie, acoperă faianța și gresia de care te-ai plictisit cu stickere special create în acest scop. Astăzi ai la dispoziție o mulțime de modele, cu dimensiuni adaptate oricărei plăci.

ACCESORIZEAZĂ

Așa cum o ținută devine interesantă odată cu accesoriile, și casa se transformă prin detalii mici care aduc bucurii mari. Alege niște plante pe care le poți întreține și pune-le oriunde vrei ca atmosfera să fie mai vie și primitoare. Acoperă canapeaua din sufragerie cu perne colorate. Decorează masa cu o vază cu design neconvențional, un platou metalic sau o traversă lucrată cu grijă. Schimbă mânerele dulapurilor și alege întrerupătoare în culori vesele, nu veșnicele albe și bej. Schimbă perdeaua și covorașul de la duș cu un design care reflectă gusturile tale actuale.

Gândește-te cum arată casa visurilor tale, apoi dă-ți șansa să fii printre cei care o amenajează cu ajutor de la un profesionist. Fă-ți cumpărăturile la Mega Image, Shop & Go sau pe mega-image.ro, plătește cu Mastercard sau Maestro și înscrie valoarea bonului pe gesturimici.mega-image.ro/.

Dacă eșți printre cei 3 mari câștigători, primești o ședință individuală cu un designer de interior de la studioul de arhitectură Piano:Terra. Pe baza discuției va fi creat planul de decorare al casei tale și vei putea cumpăra toate piesele necesare pentru implementarea proiectului. Valoarea totală a unui premiu de amenajare este de 10.000 de euro. Înscrie-te până la finalul anului și visează la casa ta din 2021!

*Mega Image, Shop & Go, mega-image.ro.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole