Ghid practic pentru asezarea covorului in living

Deseori am fost intrebata cum ar trebui asezat un covor in camera de zi. Asa ca pentru astazi mi-am propus sa analizam acest subiect si sa va ofer un mic ghid practic pentru a va fi de folos pe viitor.

Deschide Galeria

Rolul covorului este acela de a imbraca un spatiu, oferindu-i textura si mai ales de a pune in evidenta o anumita portiune din camera, creand zone de interes.

Una din regulile general valabile ne spune sa asezam covorul astfel incat el sa se afle sub picioarele din fata ale canapelei sau ale fotoliilor/ scaune pentru a reda ideea de coeziune la nivelul amenajarii zonei de socializare. Picioarele din spate trebuie sa stea libere pe podea. In acest caz, incercati ca o treime din covor sa fie pozitionat sub canapea pentru echilibrarea proportiilor camerei. E bine sa stiti ca exista si exceptii de la aceasta regula. Canapeaua sau fotoliile pot fi asezate cu toate picioarele pe covorul respectiv. Acest lucru se intampla in special in camerele mici, acolo unde limitarile spatiului ne obliga sa ne adaptam conditiilor existente.

Exista insa si sufragerii unde piesele de mobilier nu ating covorul. Si acesta este un tip de amplasament, in special pentru o canapea sau fotolii a caror baza nu atinge podeaua. Sunt acele tipuri de mobilier sustinute de picioare subtiri.

Pentru camerele mari, va recomandam sa folositi un tip de covor lung care sa acopere majoritatea pieselor de mobilier. Ideal ar fi sa existe o mica distanta intre pereti si covor, o portiune de aproximativ 45 de centimetri din pardoseala pe intreg perimetrul camerei.

In cazul zonei de dining, covorul ar trebui sa cuprinda zona de sub masa, iar scaunele, preferabil sa fie cu toate picioarele pe covor.  Din nou, si aici exista variatii, in functie de spatiul pe care il avem la dispozitie.

Modelul, culoarea si textura sunt criterii de baza pe care e bine sa le luati in considerare in ansamblul amenajarii. Un covor cu un model geometric va produce la randul lui un plus de accent in incapere. De asemenea, culoarea covorului va unifica paleta cromatica generala a camerei. In ultimii ani, designerii au apelat la o metoda cel putin interesanta, aceea a covoarelor suprapuse. Pentru cei care doresc sa experimenteze, va recomand cu drag acest tip de amenajare. 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole