Ghidul tau pentru alegerea parazapezilor pentru acoperis – plus o idee de furnizor, pentru a comanda

In sezonul rece interesul pentru accesorii de acoperis, precum parazapezile, creste. Este firesc, avand in vedere ca trebuie sa iti protejezi nu doar acoperisul casei, ci si spatiul din apropierea acestuia. Daunele pot fi insemnate daca nu sunt luate masuri la timpul oportun.

Asadar, fara sa ignoram ce potential pericol are zapada acumulata pe acoperis, sa vorbim despre accesoriile necesare si anume parazapezile. La Roof Home Design poti gasi o gama diversificata de astfel de articole in culori si modele diferite, pe care le poti alege in functie de materialul din care este realizat acoperisul. Iti prezentam un ghid practic pentru alegerea parazapezilor.

Tip de parazapezi – grilaj sau tip bara?

Daca intentionezi sa faci o achizitie a unor parazapezi, atunci poti alege dintr-o gama variata de sisteme, insa preferate sunt cele tip grilaj si cele tip bara. Afla in continuare ce avantaje insoteste fiecare sistem.

Avantajele parazapezilor tip grilaj:

Rezistenta buna in timp – fiind realizate din materiale durabile, acestea vor rezista la capriciile vremii, precum si la fenomenele extreme ale naturii.

Sunt usor de montat – nu presupune costuri exagerate si poate fi realizata in timp util de catre persoane specializate.

Gama variata de modele – este adecvata mai multor tipuri de acoperis, spre exemplu tigla ceramica/beton, tigla metalica, tabla faltuita ori chiar sindrila bituminoasa.

Avantajele parazapezilor tip bara:

Raport avantajos calitate-pret – un astfel de sistem reprezinta o investitie pe viitor, iar preturile rezonabile garanteaza calitatea superioara.

Sunt utile si in cazul acoperisurilor mai putin abrupte.

Beneficiile aduse de parazapezi pentru acoperis

Previn infiltratiile de apa – totodata protejeaza structura casei de posibilele daune pe care apa le-ar putea crea la nivel de jgheaburi sau in jurul casei.

Evita acumularea excesiva a zapezii si ghetii – si determina o buna evacuare a apei.

Usurinta la instalare – montarea parazapezilor nu este un proces extrem de dificil, iar costurile sale sunt considerabil mai reduse in comparatie cu avantajele pe care le aduc la pachet.

Cum montezi parazapezile?

Indicat este sa montezi parazapezile pe acoperisuri cu inclinatii mari si medii si sa il fixezi pe suporti speciali, in functie de materialul din care este conceput acoperisul.

Acestea pot fi montate atat pe acoperisuri noi, cat si pe cele mai vechi, insa procesul de montare va fi acelasi. In randurile urmatoare vei afla despre montarea a doua tipuri de parazapezi preferate in randurile romanilor.

Parazapezile acoperis tip grilaj sunt potrivite pentru acoperisurile cu pante medii si mari si se instaleaza paralel cu streasina, la o distanta de aproximativ 0,7- 1,25 m de aceasta. Fixarea trebuie facuta cu un numar minim de 3 ori 4 suporti speciali, in functie de materialul acoperisului.

In schimb, parazapada de tip bara, potrivita pentru tigla ceramica sau beton, se monteaza pe acoperisuri cu inclinatii medii si mari, barele fiind concepute din aluminiu si suportii din otel, galvanizat la cald si apoi vopsit in camp electrostatic. De asemenea, se fixeaza paralel cu streasina, insa la o distanta de 0,7- 1,5 m. Este nevoie de cel putin 2,3 sau 4 suporti pentru a fixa acest sistem de parazapada.

Cum alegi parazapezile potrivite?

Sistemele de parazapezi acoperis sunt compatibile cu acoperisurile din tigla metalica, tigla ceramica/beton, tabla faltuita( retropanel), chiar sindrila bituminoasa sau de lemn, insa lista poate continua. Materialul este otel galvanizat la cald, apoi vopsit in camp electrostatic, fapt ce ii confera rezistenta in timp.

Roof Home Design iti furnizeaza sisteme de parazapezi indiferent de ce tip de acoperis are locuinta ta.

Cat costa parazapezile?

Daca ai in plan achizitionarea unui sistem de parazapezi probabil te intrebi cat costa acesta. Ei bine, pretul este variabil in functie de materialul sistemului ales si de dimensiunile cerute, insa chiar si asa, costurile sunt rezonabile daca iei in calcul avantajele pe care un astfel de sistem le aduce. Vezi oferta curenta in pagina furnizorului recomandat, www.roof-shop.ro.

 

Contact:

office[@]roof-shop.ro

0740 843 297

0771 104 257

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole