Ghiveciul inteligent

Daca iubesti plantele de apartament dar uiti uneori sa le uzi ghiveciul inteligent iti poate fi de mare folos. Poarta denumirea de Parrot Pot si este cea mai noua inventie din domeniu. Compania Parrot este cunoscuta mai ales datorita dronelor pe care le produce, iar anul acesta a prezentat la CES si acest ghiveci inteligent care are menirea de a usura munca celor care au plante, stau putin timp pe acasa si sunt pasionati de gadget-uri.

Deschide Galeria

Parrot Pot, ghiveciul inteligent arata ca un ghiveci normal, este prevazut cu un rezervor de apa, cu senzori si cu o conexiune la bluetooth prin intermediul careia se poate conecta la un dispozitiv mobil precum smartphone-ul sau tableta.

Ghiveciul inteligent, in cazul in care detineti o centrala de protocol pentru tehnologizarea casei, se poate conecta la aceasta centrala si astfel puteti pune acest ghiveci intr-un program mai amplu astfel incat sa se poata uda singur. In acest mod, cand veti fi plecat in concediu nu veti mai avea grija lor, sau veti putea sa le udati de la distanta.

Citeste si Automatizarea locuintei… sau ”Credeti in magie”?

Din aplicatia dedicata pe care o poate descarca din Google Play sau AppStore, utilizatorul alege tipul de planta care este in ghiveci (din peste 8000 de soiuri) iar aplicatia controleaza procesul de alimentare cu apa in functie de necesitatile acesteia. Senzorii masoara umiditatea si continutul solului, temperatura, nivelul de lumina, iar ghiveciul inteligent pompeaza apa pentru a uda planta, si avertizeaza utilizatorul cand rezervorul de apa se goleste.

Ghiveciul inteligent arata ca un ghiveci normal si poate acomoda o planta de dimensiuni medii. Pretul acestuia inca nu a fost stabilit dar se estimeaza ca pana la jumatatea acestui an sa fie disponibil pentru cumparare.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole