Grădina Nature Urbaine din Paris: O oază verde în inima orașului

Situată în cartierul Rive Gauche din Paris, Grădina Nature Urbaine este o oază verde amenajată pe o fostă platformă feroviară abandonată. Inaugurată în 2019, grădina a devenit rapid un spațiu popular pentru localnici și turiști deopotrivă.

Sursă foto: emag.archiexpo.com/

Povestea amenajării:

Proiectul Nature Urbaine a fost inițiat ca o modalitate de a revitaliza o zonă industrială defavorizată și de a crea un spațiu verde accesibil pentru comunitate. Amenajarea a fost realizată de arhitectul peisagist franco-brazilian Jacqueline Coutras, cunoscută pentru proiectele sale ecologice și durabile.

Coutras a conceput grădina ca o serie de terase conectate, fiecare cu propria sa tematică și vegetație specifică. Terasele sunt amenajate cu o varietate de plante native și exotice, precum și cu elemente de apă, sculpturi și mobilier urban.

Principiile de design:

Amenajarea grădinii Nature Urbaine s-a bazat pe următoarele principii:

Durabilitate: S-au utilizat materiale durabile și reciclate, iar grădina este gestionată cu metode ecologice.

Biodiversitate: S-a pus accent pe crearea unui habitat divers pentru o varietate de plante și animale.

Accesibilitate: Grădina este accesibilă persoanelor cu dizabilități și oferă o varietate de spații pentru relaxare, joacă și socializare.

Educație: Grădina servește ca un spațiu educațional, unde vizitatorii pot afla despre plante, natură și sustenabilitate.

Impactul:

Grădina Nature Urbaine a avut un impact pozitiv semnificativ asupra zonei și comunității. A contribuit la îmbunătățirea calității aerului, la reducerea poluării sonore și la creșterea gradului de satisfacție a locuitorilor. De asemenea, a creat noi oportunități de recreere și socializare și a stimulat economia locală.

Grădina Nature Urbaine este un exemplu remarcabil de amenajare urbană durabilă și creativă. Aceasta demonstrează modul în care spațiile verzi pot transforma zone defavorizate și pot contribui la îmbunătățirea calității vieții în orașe.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole