Gradina OAR – Oaza de liniste si verdeata

Situata pe strada Arthur Verona 19, Gradina OAR ofera vizitatorilor un cadru linistit cu multa verdeata si muzica relaxanta pe fundal, ideal pentru petrecerea serilor de vara. Terasa este impartita in mai multe tipuri de zone pentru acomodarea atat a grupurilor mari cat si a celor care cauta unui loc intim. OAR vine de la Ordinul Arhitectilor Romani, ordin care isi are sediul chiar langa aceasta gradina. De la asta se trage probabil si rigoarea cu care a fost amenajat acest spatiu, unde o grija speciala s-a acordat simetriei formelor, dar si texturilor care fac ca fiecare delimitare din aceasta locatie sa aiba o anumita coerenta.


Deschide Galeria

Conceptul Gradinii OAR a fost gandit in asa fel incat sa complementeze spatiul de langa sediul arhitectilor si sa preia din specificul locului. De asemenea, s-a incercat recrearea atmosferei intime din gradina unei locuinte.

Initial, pentru amenajarea spatiului a fost nevoie de aproximativ o luna, insa anual au avut loc mici lucrari de amenajare sau restaurare, Gradina fiind la al 7-lea sezon de activitate. Echipa care a realizat lucrarile s-a bucurat de contributia architectuui Serban Sturdza, acesta s-a ocupat de dispunerea in spatiu a mobilierului si de realizarea separeurilor.

Gradina OAR ofera intimitate vizitatorilor ei prin separeurile create pe o platforma din lemn. Fiecare separeu este delimitat printr-un panou realizat din diferite materiale care variaza de la placi masive de piatra (marmura, onix, granit, calcar, travertin) la materiale de constructie cu o textura interesanta. Materialele folosite nu fac nota discordanta cu pesiajul (de exemplu gardul de nuiele si alte elemente din lemn), acestea fiind introduse cu grija in spatiile existente.

In aceasta gradina plantele joaca un rol foarte important. Iedera care a cuprins pergola de metal ce acopera separeurile armonizeaza foarte bine spatiul construit cu natura. La fel si bolta cotropita de vita de vie, din coltul gradinii, sub care se afla o masa lunga imprejurul careia sunt puse scaune de rachita, zona care ne transpune parca in curtea bunicilor de la tara.

Gradina OAR este un loc desprins de agitatia urbana a Capitalei, un loc de recreere aproape de natura, un spatiu unde musafirii isi pot reincarca bateriile si se pot relaxa citind o carte si savurand o cafea, sau unde se pot intalni cu grupul de prieteni pentru discutii agreabile de seara.

La Gradina OAR unele zile de vineri sunt dedicata concertelor de jazz, evenimente cat se poate de potrivite pentru serile de vara, cand cu totii cautam un locusor unde sa ne relaxam si sa face bilantul dupa o saptamana de lucru.

Articole noi

Atmosferă cozy și jucăușă într-un apartament de 70 mp din Brașov

Echipa celor de la Beelive Design a finalizat proiectul...

Modele de bucatarii realizate cu mobilier modular

În ultimii ani, bucătăriile au câștigat o popularitate extrem...

Primul control inteligent care centralizează și controlează întreaga locuință cu o simplă atingere

Transformarea digitală a locuinței devine mai intuitivă, mai simplă...

Cum iti organizezi eficient bucataria – solutii de depozitare smart

De multe ori avem impresia ca ne mai trebuie...

Amenajare moderna apartament 100 mp intr-un bloc interbelic

Situat intr-un bloc din perioada interbelica din Bucuresti, acest...