Gradina OAR – Oaza de liniste si verdeata

Situata pe strada Arthur Verona 19, Gradina OAR ofera vizitatorilor un cadru linistit cu multa verdeata si muzica relaxanta pe fundal, ideal pentru petrecerea serilor de vara. Terasa este impartita in mai multe tipuri de zone pentru acomodarea atat a grupurilor mari cat si a celor care cauta unui loc intim.
OAR vine de la Ordinul Arhitectilor Romani, ordin care isi are sediul chiar langa aceasta gradina. De la asta se trage probabil si rigoarea cu care a fost amenajat acest spatiu, unde o grija speciala s-a acordat simetriei formelor, dar si texturilor care fac ca fiecare delimitare din aceasta locatie sa aiba o anumita coerenta.
Conceptul Gradinii OAR a fost gandit in asa fel incat sa complementeze spatiul de laga sediul arhitectilor si sa preia din specificul locului. De asemenea s-a incercat recrearea atmosferei intime din gradina unei locuinte.
Initial, pentru amenajarea spatiului a fost nevoie de aproximativ o luna, insa anual au avut loc mici lucrari de amenajare sau restaurare, Gradina fiind la al 7-lea sezon de activitate. Echipa care a realizat lucrarile s-a bucurat de contributa architectuui Serban Sturdza, acesta s-a ocupat de dispunerea in spatiu a mobilerului si de realizarea separeurilor.
Gradina OAR ofera intimtate vizitatorilor ei prin aceste separeurile create pe o platforma din lemn. Fiecare separeu este delimitat printr-un panou realizat din diferite materiale care variaza de la placi masive de piatra (marmura, onix, granit, calcar, travertin) la materiale de constructie cu o textura interesanta. Materialele folosite nu fac nota discordanta cu pesiajul (de exemplu gardul de nuiele si alte elemente din lemn), acestea fiind introduse cu grija in spatiile existente.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole