Gradini modulare: un nou mod de a aduce verdele in casele noastre

Intr-o epoca in care poluarea atinge cote alarmante zi de zi, spatiile verzi devin din ce in ce mai necesare pentru supravietuirea intr-un mediu curat. Astfel a aparut ideea de gradini modulare.

Deschide Galeria

Citysens este o modalitate practica si simpla de a aduce mai mult verde in spatiile in care locuim. Este un sistem modular de plante crescute pe verticala, care au la baza culturile hidroponice pe baza de substante nutritive, fara sol. Sistemele de culturi hidroponice, presupun amenajarea unui mediu de inradacinare a plantelor, altul decat solul, care poate fi vata minerala, pietrisul sau nisipul. Materialele folosite pentru substraturile de sustinere, fie ca sunt naturale, fie ca sunt obtinute industrial, trebuie sa permita radacinilor sa respire, sa aiba capacitatea de a retine solutia, dar sa asigure si un bun drenaj. In esenta, este un sistem automat de irigare ideal, care foloseste mai putin spatiu, nu genereaza murdarie si permite refolosirea apei impreuna cu nutrientii.

Este un sistem ecologic care permite ingrijirea plantelor intr-un mod simplu. Dispozitive in forme asemanatoare cu palnia, sunt montate unul intr-altul, permitand apei sa circule de jos in sus, intr-un recipient mai mare tip ghiveci, plantele fiind asezate si ele una peste alta (vezi imaginile din galeria foto).

Astfel de gradini modulare pot fi folosite atat acasa cat si la birou sau in galerii comerciale, precum si in cabinetele medicale. Nu in ultimul rand, estetica pe care o aduc acestea spatiului este deosebita, adaugand aici si multiplele beneficii aduse aerului pe care il respiram zi de zi.  

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole