fbpx

Gradini modulare: un nou mod de a aduce verdele in casele noastre

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Top 100 idei de amenajare de bucatarii moderne

Odata cu trecerea timpului, decorul unei case are nevoie...

Intr-o epoca in care poluarea atinge cote alarmante zi de zi, spatiile verzi devin din ce in ce mai necesare pentru supravietuirea intr-un mediu curat. Astfel a aparut ideea de gradini modulare.

Deschide Galeria

Citysens este o modalitate practica si simpla de a aduce mai mult verde in spatiile in care locuim. Este un sistem modular de plante crescute pe verticala, care au la baza culturile hidroponice pe baza de substante nutritive, fara sol. Sistemele de culturi hidroponice, presupun amenajarea unui mediu de inradacinare a plantelor, altul decat solul, care poate fi vata minerala, pietrisul sau nisipul. Materialele folosite pentru substraturile de sustinere, fie ca sunt naturale, fie ca sunt obtinute industrial, trebuie sa permita radacinilor sa respire, sa aiba capacitatea de a retine solutia, dar sa asigure si un bun drenaj. In esenta, este un sistem automat de irigare ideal, care foloseste mai putin spatiu, nu genereaza murdarie si permite refolosirea apei impreuna cu nutrientii.

Este un sistem ecologic care permite ingrijirea plantelor intr-un mod simplu. Dispozitive in forme asemanatoare cu palnia, sunt montate unul intr-altul, permitand apei sa circule de jos in sus, intr-un recipient mai mare tip ghiveci, plantele fiind asezate si ele una peste alta (vezi imaginile din galeria foto).

Astfel de gradini modulare pot fi folosite atat acasa cat si la birou sau in galerii comerciale, precum si in cabinetele medicale. Nu in ultimul rand, estetica pe care o aduc acestea spatiului este deosebita, adaugand aici si multiplele beneficii aduse aerului pe care il respiram zi de zi.  

Reclama

Articole noi

Imagini Bucatarii

(adsbygoogle = window.adsbygoogle ||...

Amenajare glam pentru un apartament de 105 mp din Bucuresti

Protagonistul povestei de astazi este un apartament cu trei...

Aspirator nazal bebe: cât de util este și de ce e bine să-l folosești

Fiecare părinte, din păcate, mai devreme sau mai târziu,...