Gresia rectificată: sfaturi utile privind utilizarea ei corectă

Gresia rectificată este o alegere populară pentru pardoseli datorită aspectului său elegant și durabil. Spre deosebire de gresia tradițională, marginile gresiei rectificate sunt tăiate la precizie după ardere, rezultând o suprafață uniformă și rosturi mai mici.

Iată câteva sfaturi utile pentru a utiliza corect gresia rectificată:

Alegeți rosturile potrivite:

Datorită marginilor rectificate, gresia rectificată poate fi instalată cu rosturi foarte mici, de 1-2 mm. Cu toate acestea, este important să alegeți un mortar adecvat pentru rosturi mici, care să fie flexibil și rezistent la fisuri.

Evitați rosturile prea mari, deoarece pot acumula murdărie și pot fi dificil de curățat.

Utilizați distanțieri:

Distanțierii sunt esențiali pentru a menține o distanță uniformă între plăci în timpul instalării. Alegeți distanțieri de dimensiunea potrivită pentru rosturile dorite.

Asigurați-vă că distanțierii sunt îndepărtați după ce mortarul s-a uscat complet.

Folosiți un adeziv adecvat:

Alegeți un adeziv de calitate, special conceput pentru gresia rectificată. Asigurați-vă că adezivul este suficient de flexibil pentru a se adapta la micile variații ale suprafeței. Aplicați adezivul uniform pe ambele suprafețe, atât pe spatele plăcii, cât și pe podea sau perete.

Tăiați gresia cu precizie:

Deoarece gresia rectificată are margini drepte, este important să o tăiați cu precizie pentru a obține potrivirea perfectă. Folosiți un ferăstrău de gresie sau un disc diamantat pentru a tăia gresia. Asigurați-vă că purtați ochelari de protecție și mănuși de protecție.

Sigilați rosturile:

După ce mortarul s-a uscat complet, sigilați rosturile cu un produs de impermeabilizare adecvat. Acest lucru va ajuta la prevenirea pătrunderii murdăriei și a apei în rosturi.

Îngrijire:

Gresia rectificată este ușor de curățat cu un mop umed și un detergent blând. Evitați utilizarea produselor de curățare abrazive sau chimice, deoarece pot deteriora suprafața gresiei.

Sfaturi suplimentare:

Este recomandat să testați gresia rectificată pe o zonă mică și ascunsă înainte de a o instala pe o suprafață mai mare. Asigurați-vă că suprafața este plană și nivelată înainte de a instala gresia. Urmați cu atenție instrucțiunile producătorului pentru a obține cele mai bune rezultate.

Gresia rectificată poate fi o opțiune excelentă pentru pardoseli, întrucât oferă un aspect elegant și durabil. Prin respectarea sfaturilor de mai sus, vă puteți asigura că gresia rectificată este instalată corect și vă veți bucura de ea pentru mulți ani de acum încolo.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole