Gresia și faianța în bucătărie. La ce să acorzi atenție când le alegi

Gresia și faianța sunt cele mai populare materiale pentru pardoseala și pereții din bucătărie. Sunt rezistente la umiditate, la murdărie și la șocuri, ceea ce le face o alegere excelentă pentru această zonă a casei.

Iată câteva lucruri la care trebuie să acorzi atenție atunci când alegi gresia și faianța pentru bucătărie:

Rezistența la uzură. Gresia și faianța trebuie să fie rezistente la uzură, deoarece sunt expuse la frecare și la șocuri. Alege o gresie cu o clasă de rezistență la uzură de cel puțin AC4.

Rezistența la umiditate. Gresia și faianța trebuie să fie rezistente la umiditate, deoarece bucătăria este o zonă umedă. Alege o gresie cu o absorbție a apei de maximum 0,5%.

Rezistența la murdărie. Gresia și faianța trebuie să fie ușor de curățat și de întreținut. Alege o gresie cu o suprafață netedă și lucioasă, care este mai ușor de curățat decât o suprafață poroasă.

Aspectul. Gresia și faianța sunt disponibile într-o varietate de culori, modele și dimensiuni. Alege o gresie și o faianță care să se potrivească cu stilul tău de amenajare și cu dimensiunea bucătăriei tale.

Iată câteva sfaturi suplimentare pentru alegerea gresiei și faianței pentru bucătărie:

Dacă ai o bucătărie mică, alege o gresie și o faianță în culori deschise, care vor da iluzia de spațiu.

Dacă ai o bucătărie mare, poți alege o gresie și o faianță în culori închise, care vor crea o atmosferă elegantă.

Dacă ai copii mici sau animale de companie, alege o gresie cu o suprafață antiderapantă, care să reducă riscul de accidente.

Gresia și faianța sunt o investiție pe termen lung, așa că este important să alegi cu grijă modelele potrivite pentru bucătăria ta.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole