H.R. Giger Museum Bar – Gruyères: Povestea amenajării sale

H.R. Giger Museum Bar din Gruyères, Elveția, este o destinație unică ce combină arta macabră a lui H.R. Giger cu o atmosferă de bar intimă și misterioasă. Amenajarea sa a fost concepută de Giger însuși și reflectă perfect viziunea sa artistică distinctivă.

Sursă foto: www.hrgiger.com/

Conceptul:

Barul este o extensie a muzeului H.R. Giger, dedicat operei artistului elvețian, cunoscut pentru designul creaturilor din filmul Alien. Spațiul este conceput ca o lume extraterestră, cu o atmosferă întunecată și misterioasă, care transpune vizitatorul în universul artistic al lui Giger.

Materiale și culori:

Predomină materialele brute, precum metalul, piatra și lemnul, care creează o senzație de austeritate și brutalitate. Culorile folosite sunt în principal negru, gri și maro, cu accente de roșu și verde, care accentuează atmosfera macabră a spațiului.

Elemente de design:

Amenajarea barului se remarcă prin elemente unice, precum:

Scaunele și mesele sculptate din metal, care imită forme organice și scheletice. Pereții decorați cu picturi și sculpturi ale lui Giger, inspirate din mitologia bio-mecanică. Bara centrală, realizată din metal și piatră, cu o formă organică fluidă. Iluminarea ambientală joasă, care creează o atmosferă misterioasă și tensionată.

Rezultatul:

H.R. Giger Museum Bar este un spațiu fascinant și tulburător, care oferă o experiență unică iubitorilor de artă macabră și a universului creat de H.R. Giger. Designul interior imersiv transpune vizitatorul într-o lume fantastică și întunecată, unde realitatea se contopește cu ficțiunea.

H.R. Giger:

H.R. Giger a fost un artist elvețian, cunoscut pentru designul creaturilor din filmul Alien. Opera sa este caracterizată de o estetică bio-mecanică, care combină elemente organice cu forme metalice. Giger a fost fascinat de moarte și de macabru, iar viziunea sa artistică se reflectă în designul barului din Gruyères.

H.R. Giger Museum Bar este o destinație singulară, care merită vizitată de cei care apreciază arta lui Giger și doresc să experimenteze o atmosferă macabră și fascinantă.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole