Hangarul cu amintiri – o bucatarie de vara inedita

„Unele povesti au nevoie de timp pentru a fi spuse. Cu fiecare emotie si calatorie, cu fiecare obiect colectionat sau creat, ele prind contur si, la un moment dat, cand intalnesc artizanul potrivit, aleg sa se astearna cuminti in amenajari bine randuite” sunt cuvintele cu care descriam un alt proiect de-al Cristinei acum ceva timp. Perfect valabil si in cazul de fata!

filigorie si piscina intr-o curte cu multe plante Deschide Galeria

De aceasta data insa vorbim despre o bucatarie de vara (un loc de relaxare si luat masa) in care proprietarii si-au dorit sa integreze „o adevărată colecție de suveniruri şi obiecte cu poveşti, unele aduse din călătorii, altele păstrate din copilărie sau primite cadou de la oameni dragi„.

Vechea constructie a fost distrusa de o furtuna asa ca au hotarat sa o refaca de la zero si in acest sens au apelat la ajutorul Cristinei.

Am început discuția cu funcționalitatea spațiului şi am descoperit că cei doi îşi doreau o filigorie pe care să o poată utiliza ocazional şi în sezonul friguros, cu bucătărie, loc de luat masa generos, un mic bar şi un colț de relaxare. O altă piesă importantă este soba, pe care au dorit-o atât pentru a încălzi spațiul, cât şi pentru a coace în ea tot felul de bunătăți.”

O atentie deosebita a fost acordata legaturii dintre interiorul bucatariei si gradina. Usile din sticla, ferestrele numeroase si minibarul (realizat la unul din geamuri) au fost cateva dintre solutiile gasite pentru a face aceasta tranzitie cat mai naturala.

Acoperisul verde al constructiei asa cum spune Cristina, reprezinta si o „soluție care ajută la menținerea unei temperaturi plăcute în interior, în timpul verii”. Bugetul total al acestuia a fost aproximativ 2000 euro, in care sunt incluse manopera, materialele necesare instalarii si pamantul.

„M-am bucurat să descopăr la proprietari atât pasiune, cât şi îndemânare pentru handmade şi bricolaj. Multe decorațiuni le-au facut ei după fotografii şi idei sugerate de mine, creații care la început poate păreau dificil de realizat, dar care s-au dovedit provocări frumoase pentru talentul lor. „

În cele din urmă, pentru că proprietarul lucrează în domeniul aviației, o mare pasiune de-a sa, am decis să numim noul spațiu de relaxare „Hangarul B747”, în cinstea a ceea ce el consideră „cel mai frumos avion, care se mai numeşte şi Queen of the Sky”.


Designer: Cristina Bordoiu
Fotografii: Sorin Popa

Te-ar putea interesa

Articole noi