Heaven Garden – o terasa ideala pentru o escapada urbana

Heaven Garden este una dintre cele mai nou deschise terase din Bucuresti. Aceasta este situata in zona Piata Kogalniceanu, pe Bulevardul Regina Elisabeta la numarul 54. Intarea se face prin cafeneaua The Coffee Factory, local despre care am scris si noi acum putin timp.

Deschide Galeria

La Heaven Garden puteti savura una din cele mai bune cafele din oras intr-un cadru linistit si plin de verdeata. Gradina este situata in spatele cladirilor vechi, intr-o zona umbrita care ofera racoare in zilele toride de vara.

In amenajarea acestui spatiu putem vedea ca plantele au un rol esential: gazon proaspat tuns, otetari la tot pasul si iedera care cuprinde o parte din pereti. Culoarea mobilierului de gradina se imbina foarte armonios cu vedrele din jur si cu texutura caramizilor care alcatuiesc pavajul, iar toate acestea dau un aer autentic si boem acestei amenajari.

Daca sunteti in cautarea unei gradini retrase care sa va „izoleze” cumva de agitatia orasului Heaven Garden este locul perfect. Dupa o plimbare prin Cismigiu merita sa faceti o vizia si acestei gradini. Aici puteti savura o cafea autentica preparata din boabe proaspat prajite. Cand veti intra in The Coffee Factory veti intelege despre ce vorbim. Decorul, sacii plini cu boabe si masina de prajit va vor convinge ca aici elementul central este cafeaua.

Cafeaua a devenit un veritabil „liant social”. In Bucuresti se deschid tot mai multe cafenele prodesioniste (operate de oameni cu experienta, care pun accentul pe cafea). Aceasta a fost si ideea dupa care s-a ghidat proprietarul, Stefan Iordache, un mare pasionat de cafea care si-a transformat pasiunea intr-o afacere.

Iata ce ne spune Stefan despre cum se diferentiaza o cafea buna de una obisnuita: „O cafea buna vs cafea ‘industriala – cafea procesata in mod industrial. Putem sa éxemplificam printr-o foarte simpla comparatie: paine ambalata si cumparata din magazine care nu aprovizioneaza zilnic (cu o vechime mai mare de 3-4 zile) si o paine care o cumperi de la brutarie direct. Aroma este mult mai placuta, mai proaspata, un gust foarte placut. Sau rosii de la bunica din curte fata de rosii ce se gasesc in magazine care nu au nici un gust.

Un alt aspect de diferentiere este prospetimea cafelei. In genereal o cafea foarte buna este la 3-14 zile de la data prajirii, dupa aceasta data, daca nu are conservanti, incepe un preces accelerat de pierdere a aromelor si dupa 2-3 luni de la data prajirii nu mai ai ce sa extragi din aceste cafele. Avem facut de noi si un test prin care se poate observa ca la aceeasi cafea, aceeasi macinare si acelasi espressor, dar cu vechime de 3 zile fata de o cafea de 4 luni de zile, se poate extrage 1:25 secunte fata de 25 secude cat se poate extrage cafea la cea de 4 luni vechime.”

Fotografii realizate cu aparatura oferita de F64.ro 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole