Hotel Ristorante Grotta Palazzese Polignano a Mare

Grotta Palazzese este un hotel și restaurant situat în orașul Polignano a Mare din Italia. Hotelul este situat într-o peșteră naturală de pe coasta Mării Adriatice, ceea ce îi conferă o priveliște unică.

Sursă foto: www.grottapalazzese.it/

Istoria designului și arhitecturii Grotta Palazzese

Grotta Palazzese a fost construită în secolul al XVII-lea ca o reședință de vară pentru familia nobiliară De Ferrari. În secolul al XIX-lea, a fost transformată în hotel și restaurant.

Designul original al Grotta Palazzese a fost realizat în stil baroc. Interiorul peșterii a fost decorat cu fresce, stucaturi și alte elemente decorative.

În anii 1970, hotelul a fost renovat și extins. Proiectul de renovare a fost realizat de arhitectul italian Aldo Rossi. Rossi a păstrat designul original al peșterii, dar a adăugat elemente moderne, cum ar fi o terasă cu vedere la mare.

Abordarea contemporană a designului și arhitecturii Grotta Palazzese

Designul interior al Grotta Palazzese este o combinație de elemente baroce și moderne. Frescele și stucaturile originale au fost restaurate, iar elementele moderne au fost adăugate pentru a crea un spațiu elegant și sofisticat.

Materialele folosite în designul interior sunt de înaltă calitate, cum ar fi marmura, lemnul și cristalul. Culoarea predominantă este albul, care creează o atmosferă luminoasă și aerisită.

Spațiile comune ale hotelului sunt spațioase și elegante. Holul principal este impresionant, cu o scară de marmură și un tavan de sticlă. Restaurantul oferă o experiență culinară de neuitat, cu preparate tradiționale italiene.

Concluzie

Grotta Palazzese este un hotel și restaurant unic, care oferă o experiență memorabilă. Designul și arhitectura hotelului sunt elegante și sofisticate, și reflectă istoria și cultura locală.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole