HYGGE sau Arta de a trai fericit – conferinta inedita in cadrul Ambient Expo

In cadrul Targului international de produse si sisteme pentru amenajari interioare si exterioare, organizat in perioada 8-11 Martie la Romexpo, arh. Miruna Ardelean, trainerul Cursului Atelierele ILBAH de Design Interior, a sustinut Conferinta ‘HYGGE sau Arta de a trai fericit’.


Deschide Galeria

Moderata de PR-ul sediului din Ploiesti, Luiza Toboc, Miruna a discutat despre conceptul “hygge”, pronuntat “"hooga", ultimul trend in materie de design interior. Devenit un stil de viata pentru scandinavi și raspandit international in ultimii ani, notiunea este greu de definit in cuvinte. Reprezinta mai degraba o stare de spirit, o senzatie oferita de obiectele din jur. Este arta de a crea confort, intimitate si caldura.

Conceptul este aplicabil in orice spatiu si anotimp, dar ideea prinde cu adevarat contur in sezonul rece. In propria locuinta, se poate obtine prin atmosfera intima creata de lumanari sau de focul din semineu. Ca materiale textile, sunt de preferat tesaturile moi, pledurile groase, pernele tricotate, sau covoarele pufoase. Insa hygge nu tine doar de senzatiile create de obiecte, ci si de oameni. O cina gatita in casa sau o ciocolata calda impartita cu familia si persoanele dragi creeaza o stare de siguranta si confort. 

Astfel, desi nivelul de stres este in crestere in tarile din intreaga lume, danezii privesc viata cu calm si serenitate, iar sondajele ii plaseaza printre cei mai fericiti oameni de pe pamant, impreuna cu locuitorii altor tari scandinave.

Multe dintre aceste concepte, de a trai fericit, in armonie cu locuinta ta, sunt predate la cursul de Design Interior, despre care poti afla mai multe aici.

Articole noi

Reamenajare casa de 106 mp – Stil modern, influente scandinave

Pentru proprietari, un cuplu tanar din Bucuresti, aceasta este...

Locuinta compacta de doar 25 mp – eleganta si confort intr-un spatiu mic

Un cuplu tanar casatorit a achizitionat aceasta locuinta de...

Câștigă o amenajare “beton”! 15.000 de lei pentru curtea sau grădina ta, de la Elis Pavaje.

Ce ai de facut? Incarca AICI ( https://elis.ro/iti-amenajam-curtea) - o poza relevanta cu...

Apartament modern de 52 mp amenajat in culori naturale si accente puternice

Locuinta face parte dintr-un complex rezidential din Bucuresti, fiind...

Implementare de succes, beneficiar fericit la concursul #ElisPavaje

In 2020, in plina pandemie, cand toti locatarii de...