I LOFT Brasov – calmul unei mansarde din centrul orasului

De ce iubim Brasovul? Pentru ca ne face sa ne dorim sa traim acolo? Pentru ca ne face sa revenim? Pentru ca este la un “escape” distanta de Capitala? Sau pentru interioarele frumoase care ne gazduiesc?

Deschide Galeria

Aflat intr-o cladire noua, eleganta si totusi bine integrata pe stradutele Brasovului vechi, acest apartament mic de la mansarda emana liniste fie ca iti doresti sa te relaxezi ori vrei sa lucrezi de acasa.

Printr-o bine structurata mobilare, spatiul este mai mare decat te astepti de la un apartament de 40 metri patrati. Un living deschis, un loc de luat masa cu vedere spre terasa imensa, o bucatarie in L cu priveliste spre dealurile din jur, toate te imbie sa petreci timp acolo.

“Ca de obicei, spatiul mi-a dat ideile si m-a influentat. Una gandeam in plan si altfel pozitionam mobila si obiectele atunci cand ma aflam in apartament. Firescul a fost motivul principal al amenajarii”, ne marturiseste arhitectul Alexandru Bucur de la Interiology despre proiectul sau I LOFT Brasov.

Amenajat intr-un timp foarte scurt si cu un buget calculat, s-a reusit prin accente fine sa se inchege un interior nordic, masculin, pe placul proprietarului.

Accentele au dorit sa surprinda lucrul cel mai de pret al orasului: vecinatatea cu natura. Copacul decorativ din panel, care este un laitmotiv al ultimelor amenajari ale lui Alexandru (l-am intalnit si in aceasta amenajare), sau muschiul “ever green”, sensibil la umezeala, care este elementul viu al casei. Hexagonul este forma cea mai iubita in aceasta amenajare: oglinzile baii, rafturile din living, corpurile de iluminat, toate se contureaza astfel, intarind ideea de natura in relief.

“Am recuperat doua lazi vechi din podul unui prieten, pe care le-am slefuit, uleiat cu ulei colorat, le-am montat picioare metalice si care acum au rol de sezatoare: una la locul de luat masa, alta pe terasa.”

In zona de noapte, amenajarea pastreaza tonul minimalist abordat in living; patul din lemn a fost intentionat scurtat pe inaltime pentru a nu incarca vizual camera. 

Culorile se aduna intr-o paleta de alb-bej-grej-gri cu accente de negru si se armonizeaza cu textura lemnului natural, cald si comod.

Fereastra de mansarda si suprafetele vitrate mari cu orientare nord-vest, lasa sa patrunda o lumina blanda, uniforma, asemenea luminii dintr-un atelier de sculptura.

Veti indragiti acest apartament pentru simplitatea si confortul pe care le emana! Apartamentul se afla in circuitul turistic si poate fi inchiriat de aici.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole