fbpx

Iarba de pampas – Regina plantelor decorative

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Top 100 idei de amenajare de bucatarii moderne

Odata cu trecerea timpului, decorul unei case are nevoie...

Florile pot avea doua culori, fie roz fie albe, sunt mari, pufoase si asemanatoare stufului. Infloreste de la mijlocul verii si rezista pana primavara. Aceste plante pot fi niste paravane perfecte sau fundaluri elegante pentru curti si gradini
Iarba de pampas (Cortaderia selloana) este o planta perena originara din America de Sud (Stepa La Pampas), ea este considerata „Regina plantelor decorative”, fiind una dintre cele mai apreciate ierburi decorative. Aceasta planta este foarte aspectuoasa si poate ajunge la o inaltime de peste doi metri.
Daca ati vazut vreodata un exemplat de iarba de pampas sigur si dumneavostra sunteti de acord ca este una dintre cele mai frumoase si mai elegante ierburi decorative.
Iarba de pampas se poate planta prin doua moduri: fie prin seminte fie prin rasaduri. Metoda cea mai simpla este, bineinteles, prin rasaduri. Acestea se gasesc la magazinele specializate si pot fi plantate in gradina in orice perioada a anului. Se sapa o groapa ceva mai mare decat marimea ghiveciului in care este rasadul, se scoata cu grija planta din ghiveci cu tot cu pamnat, se pune in groapa, se acopera si se uda din abundenta.
Distanta minima de plantare este de un metru si jumatate, deoarece la maturitate va creste considerabil iar in cazul in care sunt prea apropiate sa nu se sufoce una pe alta. Durata pana la obtinerea primelor flori este de circa doi-trei ani. In cazul in care vreti sa plantati seminte trebuie sa stiti ca rasadul se obtine in circa opt saptamani iar perioada optima de semanat in lunile octombrie-decembrie. Locul in care se planteaza trebuie sa fie in plin soare si pe un sol cu o umiditate cu un nivel normal.

Reclama

Articole noi

Imagini Bucatarii

(adsbygoogle = window.adsbygoogle ||...

Amenajare glam pentru un apartament de 105 mp din Bucuresti

Protagonistul povestei de astazi este un apartament cu trei...

Aspirator nazal bebe: cât de util este și de ce e bine să-l folosești

Fiecare părinte, din păcate, mai devreme sau mai târziu,...