Idei pentru amenajarea unui perete de catarat pentru copii

Miscarea este un factor cheie in dezvoltarea armonioasa a copiilor. Pentru parinti, cea mai simpla varianta unde cei mici pot face miscare este parcul, insa acesta isi are limitarile lui.

Deschide Galeria

Imaginati-va cum ar fi sa puteti construi chiar acasa, un perete de catarat in care copilul sau copiii sa poata sa fie activi tot timpul si sa-si consume energia intr-o activitate benefica pentru organismul lor. Daca spatiul va permite, amenajati un perete de catarat in exteriorul casei. Sau daca peretii casei sunt suficient de inalti il puteti integra chiar in camera lui. Copiii va vor fi extrem de recunoscatori si foarte incantati.

Cum sa amenajati un perete de catarat

Pe langa faptul ca cei mici vor castiga sanatate printr-o astfel de activitate, se vor distra maxim incercand sa se catere pe un perete. Ideea in sine este usor de realizat, important fiind sa-i asigurati copilului siguranta necesara pentru a preveni accidentele.

In principiu, va sunt necesare cateva tablii din lemn, asta daca doriti sa extindeti zona de catarat si pe o parte din tavan. Mai trebuie roci de plastic de care cel mic sa se poata agata. Montati-le din loc in loc astfel incat sa fie la indemana. Noi va sugeram sa cumparati roci colorate si in forme variate pentru a stimula creativitatea si a-i da energie pozitiva celui mic.

Peretele pe care veti dori sa montati obiectele pentru catarat poate fi amenajat in forme diferite si il puteti vopsi in culori vesele, dinamice. Formele de cascada sau de copac sunt cele mai la indemana; daca peretele va fi in exterior fiti inventivi si creati un desen mai amplu care sa fie pe placul copiilor. Chiar si ei se pot implica in realizarea lui, fiind astfel si un moment placut petrecut impreuna si o stimulare a creativitatii in functie de varsta lor. 

Sursa foto: architectureartdesigns.com

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole