Idei pentru amenajarea gradinii toamna

Racirea vremii nu trebuie sa ne tina departe de gradina. Din contra, toamna poate fi un prilej excelent prin care putem sa mai gradinarim putin si sa petrecem momente placute in culorile toamnei.  

Deschide Galeria

Amenajarea gradinii pentru toamna poate fi o activitate placuta chiar si pentru amatori. Desi unele plante deja au inceput sa dea semne de uscare, altele le pot inlocui cu succes pana la momentul in care frigul isi va intra in drepturi.

Cele mai simple si usor de aplicat variante pentru gradina sunt cele in care adaugam plante si decoratiuni pe marginea unei alei sau pe alocuri in curte sau printre plante.

Crizantemele sunt prin definitie plante de toamna. Venind in diferite culori, de la galben, portocaliu si violet, orice varianta este potrivita pentru a crea un peisaj autumnal autentic. O noua tendinta printre amenajarile de gradini este varza kale de ornament. Fiind o planta rezistenta la frig, varza kale va rezista mai mult decat orice alta floare din gradina la temperaturi mici, ideal pentru orice gradina. Ba chiar exista si sortimente colorate in violet perfecte pentru a contrasta cu celelalte nuante de galben si auriu ale toamnei.

Va place dovleacul? Si noua. Alegeti cativa dovleci si aranjati-i prin curte, in gradina sau pe marginea aleii. Fie ca ii lasati intregi sau ii pregatiti pentru seara de la Halloween, copiii vor indragi decorul cu dovleci. Sfatul nostru este sa ii pastrati intregi pana atunci pentru a nu se pali.

Desi frunzele uscate pot fi enervante prin faptul ca dau impresia de dezordine, nici un decor de toamna nu ar mai fi la fel fara aceste minunate frunze. In diverse forme si culori de la galben-ruginiu, pana la rosu, ele ne insotesc orice fel de decoratiuni alegem – fie pentru gradina sau pentru interior.

Fiti creativi cu decorul pentru toamna! Lasati-va inspirati de culorile sezonului si bucarati-va de farmecul zilelor tomnatice in gradina proaspat amenajata. 

Sursa foto: decoist.com

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole