Idei cu stil pentru amenajarea zonei de luat masa

Amenajarea zonei de luat masa poate crea un spațiu confortabil și estetic în casă.

Iată câteva idei cu stil pentru amenajarea zonei de luat masa:

 1. Mese și scaune potrivite: Alege un set de masă și scaune care se potrivesc stilului și dimensiunilor camerei. Poți opta pentru un design modern, clasic, rustic sau industrial, în funcție de preferințele tale.
 2. Iluminare adecvată: Un candelabru elegant sau o lampă suspendată deasupra mesei poate crea un efect deosebit în locul de luat masa. Asigură-te că lumina este potrivită pentru activitățile desfășurate în această zonă.
 3. Culori și texturi: Folosește culori și texturi care se potrivesc cu designul general al casei tale. Poți adăuga o paletă de culori vii sau opta pentru nuanțe neutre pentru a crea un aspect interesant.
 4. Artă pe perete: Adaugă tablouri sau fotografii de artă pe peretele din zona de luat masa. Acest lucru poate dau personalitate spațiului.
 5. Plante sau flori: Plantele sau aranjamentele florale pot da o notă de prospețime în zona de luat masa. Alege vase și ghivece care completează decorul general.
 6. Covor sau perdele: Un covor sub masă sau perdele în zona de luat masa pot crea o atmosferă mai primitoare și pot completa designul camerei.
 7. Mobilier modular: Dacă spațiul este limitat, ia în considerare mobilierul modular care poate fi extins sau pliat în funcție de necesități.
 8. Decor minimal: Adaugă doar elemente decorative care dau valoare spațiului. Folosirea de elemente de decor în exces poate face zona de luat masa să pară aglomerată.
 9. Mobilier de depozitare: Dacă spațiul permite, alege o piesă de mobilier cu opțiuni de depozitare, cum ar fi un bufet sau un dulap, pentru a păstra farfurii, pahare și alte obiecte de masă.
 10. Personalizare: Adaugă elemente care reflectă personalitatea ta și a familiei tale, cum ar fi fotografii de familie sau obiecte personale.
 11. Candelabre sau lămpi de perete: În loc de o lampă suspendată, poți alege candelabre sau lămpi de perete care adaugă o notă de eleganță și stil.
 12. Bucătărie open space: Dacă spațiul permite, amenajează zona de luat masa aproape de bucătărie pentru a crea o legătură fluidă între bucătărie și zona de luat masa.

Indiferent de stilul ales, important este să creezi o atmosferă care te facă să te simți bine în zona de luat masa. Alege ideile care se potrivesc cel mai bine gusturilor și nevoilor tale.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole