Idei de amenajare pentru camere in mansarda

Inca de mica am avut norocul de a locui intr-o casa cu mansarda. Nu exista niciun spatiu mai plin de mister si de poveste ca acel pod in care parintii mi-au dat voie sa caut amintiri adunate peste ani si ani in cutiile cu fotografii si prin lucrurile adapostite cu grija de trecerea timpului. Dupa o vreme, mi-au dat voie sa o amenajez dupa bunul meu plac si, astfel, mansarda a devenit camera mea. 10 metri patrati la care multi acum ar zambi ironic pentru ca nu poti face nimic cu atat de putin spatiu, insa acolo se intinde o viata intreaga.

Deschide Galeria

Mansarda este adesea tratata destul de superficial, mai ales daca inaltimea sarpantei nu permite amenajarea unei camere spatioase si, de obicei, aceasta incapere este destinata pachetelor, hainelor si obilierului vechi. Dar, cu atatea solutii de depozitare ingenioase, putem in sfarsit sa golim mansarda de cutii si sa o imbracam in straie frumoase. Pentru familiile tinere, cu casute mici, mansarda ofera posibilitatea amenajarii unei camere pentru copii, de exemplu. Pana cand praslea va creste destul de mare cat sa aiba nevoie de o camera spatioasa, acest loc este ideal pentru amplasarea unui pat de o persoana, a unui birou de mici dimensiuni si a unor pouffuri pentru joaca.

Mansarda poate juca si rolul de camera de oaspeti daca restul casei nu este suficient de spatios pentru o camera in plus. Nianui nu ii place sa isi cazeze oaspetii in living, nu-i asa? Prin urmare, un pat matrimonial si cateva rafturi cochete transforma vechiul pod intr-un dormitor de 5 stele. In cazul in care lucrati de acasa, aceasta camera va poate servi drept birou sau, pentru cei mai creativi dintre noi, atelier de lucru. In final, daca nu va incadrati in niciuna dintre categoriile sus mentionate, atunci, poate o mini sala de cinema va surade. Idei sunt nenumarate, vine vara, asa ca e momentul ideal pentru un mic proiect de amenajare.

Sursa foto: pinterest.com

 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole