Idei de amenajari pentru un hol mic

Daca ti-ai propus anul acesta sa renovezi locuinta, ne-am gandit sa-ti venim in ajutor cu cateva idei pentru amenajarea holului. De obicei, aceasta mica parte a caselor noastre ramane deseori ignorata, noi concentrandu-ne pe camerele principale. Dar hai sa vorbim concret. Cum poti amenaja holul intr-un mod simplu, dar care sa arate si bine?

Deschide Galeria

Indiferent de piesele de mobilier pe care le vei alege pentru hol, tine cont de urmatorul sfat: pastreaza ordinea. Pentru asta ai nevoie de un dulap in care sa depozitezi hainele de peste zi. Vara nu intampini astfel de probleme, insa iarna, un hol mic devine neincapator pentru paltoane, caciuli si bocanci, toate asezate in cuier.

Pe langa un dulap in care sa pastrezi hainele groase, ai nevoie si de un pantofar care poate fi integrat in corpul mobilierul ales pentru hol sau separat, ca o piesa de sine statatoare. In acest caz, poti lua in calcul si o bancuta cu spatiu de depozitare.

Etajerele sau politele se pot dovedi foarte utile atunci cand dorim sa aducem un plus de stil in amenajarea holului. Un tablou, fotografii, plante, cutii speciale pentru depozitare, iata doar cateva exemple de articole cu care ne putem infrumuseta decorul din hol.

Alte optiuni pe care le poti folosi sunt sistemele suspendate precum cel de mai jos. Un astfel de sistem este potrivit pentru un hol mic dintr-un apartament studio sau garsoniera.

In functie de nevoile familiei tale, poti alege unul sau doua pantofare, fie unul inalt, fie 2 cu mai putine compartimente. Incaltamintea va fi asezata ordonat, in interiorul lor, iar holul va recapata un aer ingrijit.

Cu cat mai mult loc pe pardoseala, cu atat spatiul pare mai mare. Valabil si pentru un hol mic. Dupa cum poti vedea in amenajarea de mai jos, o parte a mobilierului este suspendata, lasand mai mult spatiu liber. La fel se poate proceda si cu pantofarele; in acest caz e posibil ca modelul sa fie realizat pe comanda astfel incat sa se potriveasca cu decorul per ansamblu.

Pentru mai multe modele si idei de amenajari, am selectat in galeria de mai sus imagini cu holuri din care sa te inspiri.

Sursa foto: pinterest

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole