Idei de amenajari speciale pentru curtea sau gradina ta

E vara, soare, timpul perfect pentru a petrece timp in aer liber. Si relaxarea e si mai benefica atunci cand spatiul din curte sau gradina este amenajat intr-un mod placut.

Deschide Galeria

In acest sens, finisajele cu piatra naturala pot fi o optiune eleganta si stilata pentru orice amenajare de exterior. Mai ales daca si la interiorul locuintei au fost folosite elemente din piatra naturala, utilizarea lor si la exterior va fi ca o continuitatea a interiorului la exterior, creand senzatia de unitate si uniformitate.

O alee din piatra naturala ori un rond ornat cu dale schimba radical infatisarea oricarui colt din gradina. In plus, poti folosi contururi din piatra pentru a delimita anumite zone, cum ar fi florile  de plantele aromatice. Se pot utiliza diferite tipuri de forme si culori sau se poate pastra acelasi tip de decor unitar pentru o abordare mai conservatoare. Este important sa tii cont si de tipurile de plante si flori si mai ales de proportiile plantelor (inaltime, volum) versus piatra utilizata (pietricele sau bolovani).

Pe langa rolul lor practic, aleile contribuie la estetica amenajarii gradinii tale. Aici, tu esti cel care decizi: placi mari, cu forme neregulate sau placi simetrice cu care sa compui un pavaj ordonat, geometric. Se pot combina de asemenea bucati de lemn cu pietris pentru a recrea un stil mai rustic.

O alta optiune in materie de finisaje pentru exterior, ar putea fi piatra cubica – o forma clasica de amenajare pentru alei sau pavaje. Stilurile, culorile si varietatea de modele pot pune in valoare o amenajare peisagistica cu o identitate aparte. O poti folosi in construirea aleilor, intrarilor in garaj, a gradinilor, durabilitatea si rezistenta la eroziune fiind atributele sale cele mai de pret. Dincolo de considerentele estetice, bordurile aduc in plus multiple beneficii: impiedica depunerea noroiului, fixeaza piatra si nisipul folosite in pavaj si previn depasirea zonei carosabile de catre masini sau patrunderea vegetatiei pe suprafata pavata.

Bucura-te de sezonul cald cu o amenajare armonioasa a gradinii si curtii tale! Incepe chiar de acum, pas cu pas pentru a obtine decorul mult visat!

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole