Idei pentru a amenaja o zona de spalat rufe in casa ta

Zona de spalat sau calcat rufe pare o denumire usor abstracta. In fond, daca masina de spalat se afla in baie, de ce ar mai fi nevoie de a crea un spatiu separat sau chiar o camera? Ne-am gandit sa abordam acest subiect si sa vedem ce idei putem extrage pentru propria locuinta.

Deschide Galeria

Probabil ca primul tau gand se indreapta spre dimensiunile spatiului din casa ta. Intr-un apartament mic, e posibil ca o astfel de zona sa nu poata fi amenajata pentru ca pur si simplu nu ai unde sau pentru ca nu este o prioritate pentru tine. Dar hai sa exploram mai atent!

Cei mai multi dintre noi avem masina de spalat instalata fie in baie, fie in bucatarie. Nimic gresit aici. Insa exista si abordari mai functionale care iti permit sa reunesti intr-un singur loc atat masina de spalat, uscatorul automat, detergentul si balsamul, inalbitorul sau sapunul precum si alte produse similare pe care le folosesti atunci cand speli rufele.

Una din ele presupune ca masina de spalat sa fie integrata tot in baie, insa separata printr-un perete de restul incaperii. In cazul in care iti doresti ca masina sa fie ascunsa, poti rezolva acest lucru prin incorporarea ei intr-un dulap ce poate fi chiar cel de sub lavoar.

In cazul apartamentelor cu 2 bai, una din ele, poate fi transformata intr-o astfel de zona folosita ca spalatorie.

Pe langa variantele mentionate mai sus, exista spatii unde poti insera masina de spalat, astfel incat sa nu ocupe spatiul pretios din bucatarie sau baie. Ne referim la o camara sau o nisa care poate fi amenajata pe hol si inchisa cu o usa glisanta. Aici poti aduna toate produsele de care ai nevoie, inclusiv cosul cu rufe murdare. Ideal ar fi ca acest spatiu sa fie in apropierea baii pentru a avea la indemana o sursa de apa si o scurgere a apei murdare.

In plus, poti depozita aici si masa cu fierul de calcat. De indata ce ai scos rufele din uscator le poti calca pentru a preveni cutele.

De asemenea, masina de spalat poate fi instalata intr-un dulap, iar rafturile sa fie folosite pentru depozitarea celor mentionate mai sus. Sa luam exemplul unui dressing amenajat in hol. Aici, pe de o parte, in apropierea baii poate fi instalata masina de spalat, iar restul spatiului poate fi folosit pentru depozitarea hainelor. Alegerea iti apartine: fie un dulap de sine statator sau masina integrata in spatiul existent al dressingului.

Am adunat cateva idei de amenajare in galeria foto de mai sus care sa iti fie surse de inspiratie pentru propria gospodarie.

Sursa foto: pinterest

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole