Idei pentru a amenaja un dulap sau dressing

Spatiile mici din apartamentele noastre ne pun deseori in dificultate cand vine vorba de depozitare. Pentru a reusi sa rezolvam aceasta dilema trebuie sa pastram o abordare pragmatica si poate creativa in ceea ce priveste integrarea unui dulap sau amenajarea unui dressing.

Deschide Galeria

Suntem obisnuiti cu ideea unui dulap de haine amenajat in dormitor, insa solutiile pot fi extinse si in alte camere, cum ar fi livingul sau holul. Am putea adauga si ideea unui dressing-camera pentru cei care locuiesc intr-un apartament de 3 sau 4 camere, insa astazi nu ne vom referi la acest aspect.

Unul din cele mai importante lucruri de luat in calcul este adaptarea la spatiul pe care il avem la dispozitie. Daca incaperea este una mica si/sau ingusta vom tine cont de acest lucru si vom alege un model de dulap care sa se potriveasca cu spatiul camerei. Un model supradimensionat va micsora camera si o va sufoca. Nu ne dorim acest lucru, mai ales in dormitor. Tine cont de faptul ca intre pat si dulap ne trebuie minim 70 cm pentru a putea circula.

Dar, sa gandim putin in afara dormitorului. In cazul unui hol lung prevazut cu o camara, de exmplu, am putea trece la o reamenajare a ei si sa o transformam intr-un dressing care se poate dovedi mai mult decat util. Vei avea loc pentru hainele groase de iarna sau poate pentru pilote si perne. Tot aici se poate depozita trollerul sau gentile de voiaj voluminoase; compartimentand inteligent ai putea gasi loc pentru cutiile cu incaltaminte ale familiei pe care nu le folositi in sezonul respectiv.

La fel de util s-ar putea dovedi dressingul si in camera de zi. Amenajat aproape de intrarea in camera, eventual pe peretele opus ferestrelor. Ai putea sa alegi ca usile sa fie acoperite cu oglinzi astfel incat sa creezi iluzia ca spatiul pare mai mare. In acelasi timp, oglinzile vor reflecta si lumina naturala si spatiul va parea mai amplu si mai luminos. De retinut!

In cazul in care dormitorul are o configuratie mai dificila, cum sunt cele lungi si inguste, poti opta pentru o delimitare cu un perete fals si astfel sa amenajezi un dressing tip walk-in ce poate fi compartimentat dupa bunul plac. Pentru ca lumina naturala sa patrunda in acest spatiu, peretele despartitor poate fi unul cu o structura cu geam, asemanatoare unei ferestre, sau semi-transparenta pentru un strop de intimitate.

Ca sa-ti venim in ajutor, am realizat in galeria foto de mai sus o selectie de modele de dulapuri din care sa te inspiri pentru propria amenajare. Modelele pot fi realizate si pe comanda, astfel iti poti alege singur finisajele, culorile si mai ales compartimentarea din interior.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole