Idei pentru amenajarea functionala a spatiilor mici

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Top 100 idei de amenajare de bucatarii moderne

Odata cu trecerea timpului, decorul unei case are nevoie...

Cand locuim intr-un spatiu mic, intalnim dileme la tot spatiul: cum punem in valoare livingul, ce mobilier alegem pentru bucatarie si cum amenajam baia. Acestea sunt doar cateva din intrebarile la care cautam constant raspunsuri. Nu vom detine niciodata adevarul absolut, insa cu siguranta, va putem ghida spre solutii optime astfel incat fiecare metru patrat sa fie eficient utilizat.

Deschide Galeria

Noile apartamente construite in ultimii ani au la baza conceptul de open-space, adica spatiul livingului este in comun cu cel al bucatariei, aceasta din urma fiind izolata partial sau deloc de vreun perete. In astfel de cazuri recomandam sa pastrati aceasta compartimentare pentru ca incercarea de a ridica pereti pentru a separa bucataria va insemna spatiu pretios sacrificat. De asemenea, e indicat sa pastrati o armonie intre functiuni prin crearea unei continuitati la nivelul amenajarii. In acelasi timp, este bine sa delimitati sau, mai bine zis, sa definiti fiecare functiune in parte. Acest lucru il puteti realiza folosind piese de mobilier prin care sa delimitati vizual zona in parte; de exemplu, o comoda sau o consola o puteti folosi pentru a delimita livingul de dining, sau o unitate tip insula pentru a delimita bucataria de restul camerei. Daca ne referim la o o garsoniera, in care ne dorim sa integram si un spatiu pentru dormit putem lua in calcul un paravan (vezi cateva idei in galeria foto), astfel incat sa asiguram zonei putina intimitate.

Tipul de mobilier pe care il veti alege este, de asemenea, important. Piese multifunctionale, mese extensibile sau rabatabile, masute de cafea cu depozitare sunt doar cateva exemple pe care le puteti lua in calcul. O canapea extensibila care se transforma in pat sau pat cu sertare pentru un plus de depozitare. Si pentru ca vorbim despre mobilier, ultimele tendinte ne arata ca modelele suspendate ne ajuta sa economisim spatiu la nivelul pardoselii. Poate fi o insula de bucatarie sau lavoarul din baie.

Alegeti cu atentie mobilierul din bucatarie! In spatiile mici, mobilierul alb, lucios care reflecta lumina este o solutie potrivita. Reganditi intregul spatiu si optimizati fiecare metru patrat! Puteti stoca pe verticala si chiar deasupra frigiderului. In locul dulapurilor masive cu usi, se pot integra rafturi deschise si/sau etajere pentru depozitare. Aceste variante nu incarca spatiul si lasa senzatia de aerisit.

Pentru dormitor, exista posibilitatea amenajarii unei tablii de pat care sa ofere suport si in acelasi timp sa functioneze si ca spatiu pentru depozitare pentru o lampa si cateva carti. Puteti renunta astfel la una din noptiere sau chiar la ambele. Se pot achizitiona modele de paturi ale caror tablii au integrate o polita pe care sa o folositi ca noptiera.

Exista numeroase solutii care se pot integra intr-o locuinta mica. Trebuie doar sa le gasim pe cele potrivite spatiului si dorintelor noastre. Si pentru a va oferi mai multe idei, am selectat in galerie cateva modele de amenajari si tipuri de mobilier utilizate cu succes intr-un spatiu mic. 

Reclama

Articole noi

Amenajare contemporana – Casa de 100 mp pentru o familie tanara

Construita pe o structura de parter plus etaj, casa...

3 moduri în care poti utiliza rasina epoxidica pentru amenajarea casei tale

De-a lungul timpului materialele de construcții au evoluat foarte...

Ce este, cum functioneaza si cum alegi o pompa submersibila?

De pompă ai în general nevoie atunci când vrei...

Kilowatt ora si kilowatt: principalele diferente

Diferențele dintre kilowați și kilowați oră Foarte des atunci când...

Sfaturi pentru mobilarea dormitoriului ideal: ce n-ar trebui să lipsească

Atunci când alegi mobilierul pentru dormitorul tău, trebuie să...