fbpx

Idei pentru camera copiilor: modele de amenajari pentru un dormitor comun

Cele mai citite

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Casute eco-friendly – 19 modele

In ultima vreme produsele eco-friendly au devenit o adevarata...

Parintii cu doi sau trei copii s-au confruntat deseori cu aceasta problema: spatiul sau mai bine zis camere insuficiente pentru fiecare copil in parte. Singura solutie viabila in acest caz ramanand un dormitor comun amenajat astfel incat fiecare din copii sa se simta confortabil. Nu este o sarcina tocmai usoara. Daca varstele copiilor sunt apropiate, atunci acestia se pot juca impreuna, avand pasiuni si interese comune, de la jucarii pana la personaje din desene animate.

Deschide Galeria

Un astfel de spatiu presupune atentie in ceea ce priveste amenajarea lui. Cereti parerea unui specialist care va poate face o schita in functie de cerinte si marimea spatiului.

Intr-o camera mica puteti alege varianta paturilor suprapuse pentru a castiga spatiu la nivelul podelei, reusind astfel sa introduceti si un birou. In lateralul paturilor si/sau dedesubt se pot monta sertare de diferite marimi pentru depozitare. Pentru prescolari, o masuta pe mijloc cu doua scaunele colorate poate fi tot ceea ce au nevoie pentru a se juca, colora sau asculta povesti.

In cazul fratilor de sex diferit, problema se poate complica; varianta paturilor suprapuse putand fi schimbata cu paturi montate in paralel sau in colturi diferite ale camerei. Din nou, marimea dicteaza felul cum va arata amenajarea la final. Paturile pot fi separate vizual de diferite forme de compartimentare, un paravan, o tablie de pat mai inalta, o draperie sau poate chiar un perete fals. Solutia trebuie adaptata in functie de perimetrul existent si forma camerei.

O alta idee usor atipica, dar functionala este cea a unei platforme inaltate pe care sa poata fi asezate doua saltele. Se pot monta sertare care sa preia din spatiul pentru depozitare. O astfel de amenajare este potrivita pentru adolescenti, oferind o atmosfera relaxata, degajata, permitand o mobilitate crescuta.

Pe langa mobilierul ce urmeaza a fi integrat in aceasta camera, decorul si accentele care contureaza personalitatea incaperii sunt in aceeasi masura importante pentru copii. De la modele de tapet si fototapet cu personaje sau scene din desenele animate, la stickere si multe culori care sa stimuleze imaginatia si creativitatea. Alegeti impreuna cu copiii dumneavoastra gama cromatica si orice alte elemente care vor da viata camerei. este foarte probabil ca peretii sa fie invadati foarte repede cu postere, afise de film, de jocuri sau cu imagini preferate, asa ca e bine sa optati pentru o vopsea adecvata.

Desi uneori ignorat, tineti cont si de urmatorul fapt: copiii isi vor invita musafirii/ colegii in camera lor si nu in livingul familiei. Aceasta se traduce printr-o nevoie de intimitate specifica varstei. De aceea, decorul camerei joaca un rol important pentru orice copil. Ascultati-i si implicati-i in procesul de decorare. Respectat-le pasiunile, hobby-urile si incercati sa surprindeti aceste lucruri prin conceptul de baza al amenajarii.

Nu este o munca usoara pentru niciun parinte, insa cu putina inspiratie si creativitate se pot crea lucruri frumoase. Urmariti si amenajarile pe care vi le propunem in galeria de mai sus.

Sursa foto: micasa.com; estiloydeco.com

Reclama

Articole noi

Amenajare moderna casa 156 mp

Atmosfera relaxata, tinereasca din aceasta locuinta unifamiliala din Berceni,...

Cum pregătești camera unui nou-născut: iată la ce să fii atent

Când vine un copil pe lume, ne pregătim în...

Renovarea unui studio de 38mp cu buget limitat

Un spatiu mic, dar bine impartit functional si finisat...

Aveți un living de dimensiuni reduse? Iată cum îl puteți mobila

Camera de zi este adesea considerată a fi inima...

Amenajare moderna apartament de doua camere din Cluj

O amenajare moderna, in linii minimaliste, cu accente de...