Idei pentru decor: punerea in valoare a ferestrelor

Pentru un decor desavarsit, perdelele si/sau draperiile au un rol decisiv. Ele influenteaza sau, dupa caz, potenteaza cantitatea de lumina naturala care patrunde in interiorul locuintei noastre. In plus, modelul, culoarea si forma vor influenta la randul lor amenajarea camerei respective. Trecem in revista astazi cateva solutii care vor aduce calitate si confort interioarelor noastre.

Deschide Galeria

Spuneam ca draperiile sau perdelele influenteaza un decor. Daca o camera nu primeste suficienta lumina naturala, atunci ferestrele nu ar trebui sufocate cu perdele si draperii. Se pot alege perdele translucide, dintr-un material usor, diafan care sa lase lumina sa patrunda usor in camera. Pot fi colorate sau albe.

Iti doresti ca ferestrele sa para mai mari decat sunt? Monteaza perdelele cat mai sus, aproape de tavan si lasa-le sa cada pana jos in podea. Efectul optic obtinut este acela de o fereastra mai ampla. Alege o culoare neutra pe care o poti asorta cu cea a canapelei (un crem sau bej ar fi indicat).

Daca ti se pare ca draperiile ar incarca prea mult camera si iti doresti un spatiu mai aerisit, poti opta pentru storuri. Alege in functie de preferinte. Opace pentru protectie impotriva luminii puternice a soarelui care bate inspre geam sau din contra, doar un material transparent care sa nu-ti blocheze privelistea panoramica.

Pentru a spori efectul de eleganta si spectaculos, poti alege un material de draperie sau perdea bogat, cu falduri somptuoase care sa imbrace intr-un mod unic fereastra si spatiul din jurul ei. Propunerea noastra: perdea si draperie din matase sau voal in tonuri apropiate.

Cand luminozitatea intensa devine o problema intr-o locuinta, exista optiunea de a dubla filtrarea luminii. Astfel se monteaza storurile in prima faza si ulterior o draperie groasa pentru a obtine maxim de efect.

Jaluzelele sau draperiile romane atrag din ce in ce mai multi adepti. Ce-i drept, efectul asupra decorului este deosebit. Asezate pe orizontala si ridicate doar pana la jumatate ofera o senzatie si o atmosfera placuta. In plus, atingerea fina a materialului (depinde de textura dorita) sporeste rafinamentul unei incaperi.

Pentru ferestrele de la mansarda, se pot opta de asemenea pentru storuri. Pentru a va juca cu efectele asupra incaperii, optati pentru storurile negre pentru ferestrele dinspre portiunea inclinata, iar pentru cele normale, storuri albe (vezi modelul ilustrat in galerie).

O alta idee interesanta pe care ti-o propunem este aceea a panourilor japoneze. Constructiv, acestea reprezinta panouri verticale din material textil ce se culiseaza pe un sistem de sine paralele. Culoarea si nivelul de transparenta sunt factorii de luat in considerare atunci cand te vei hotari pentru o astfel de solutie care sa pune in valoare ferestrele locuintei tale. 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole