Idei pentru gradinarit: Gradini japoneze Zen

Cele mai citite

Japonezii au dus gradinaritul la rang de arta, acesta este rezultatul traditiei pe durata a secole in ceea ce priveste amenajarile gradinilor din Japonia. Sa nu uitam ca tot japonezii sunt cei care stapanesc cresterea si intretinerea copaceilor Bonsai, care sunt extrem de apreciati in intreaga lume pentru frumusetea lor.

Deschide Galeria

Gradinile japoneze merg pe armonie, pe crearea unei atmosfere relaxante, de-a dreptul paradisiace, in stransa legatura cu conceptul Yin Yang, unde toate elementele pamantului se imbina pentru a crea armonia perfecta.Florile, copacii, pomii, plantele si designul intregii gradini trebuie sa fie foarte bine gandit si ingrijit in cadrul unei gradini japoneze, respectandu-se traditiile seculare nipone care transforma orice exterior intr-o opera de arta.

Marele avantaj al gradinilor japoneze este faptul ca pot fi realizate si in spatii foarte mici, datorita culturii lor insulare, unde au invatat cum sa se descurce in lipsa unui spatiu generos, organizand totul in asa maniera incat fiecare portiune de pamant sa aiba un rost bine definit.

Gradina japoneza Zen din bambus

Bambusul este o alegere excelenta pentru orice gradina, fiind usor de crescut si cu un aspect care iese in evidenta.

Gradina contemporana japoneza cu stanci

Japonia fiind o tara cu relief stancos, pietrele, bolovanii si stancile au stat mereu ca o sursa de inspiratie in amenajarea gradinilor japoneze.

Gradina contemporana japoneza pentru terase

Fiind genul de gradini care pot fi amenajate in spatii mici, o gradina japoneza este o optiune reusita pentru o terasa care are nevoie de un iz de naturalete.

Gradina japoneza moderna

Japonezii au un spirit de adaptabilitate foarte ridicat, iar acest lucru se poate observa si in designurile tot mai moderne pentru gradinile japoneze, care pastreaza traditia nipona a gradinaritului, introducand in acelasi timp elemente moderne.

Sursa Foto: www.ideasdecor.net

Reclama

Articole noi

Te-ar putea interesa