Idei pentru un decor inspirat din frumusetea naturala a lemnului

Lemnul este un material frumos si deosebit prin prisma provenientei lui. Fiind un material natural, multe din detaliile prezente pe suprafata lui pot parea defecte care se doresc a fi eliminate sau extrem de finisate.

Deschide Galeria

Insa multe din acestea pot afecta calitatea lemnului care tocmai in asta consta. Micile neuniformitati si imperfectiuni ale fibrei lemnoase nu trebuie privite ca defect ci ca o parte din frumusetea lui naturala. Orice camera poate beneficia de aceste trasaturi speciale pe care putine materiale le pot avea.

Trasaturile cat mai aproape de forma bruta a lemnului pot fi integrate, de exemplu, in baie. O bucata de lemn poate constitui suportul pentru chiuveta. Va fi o forma naturala, organica care va transforma aspectul baii.

Un alt loc in care lemnul poate straluci in forma lui bruta este tablia patului. Liniile simple, inegale si mai ales naturale ale lemnului sunt mai mult decat binevenite. Contrastul cu nuantele neutre spre alb aduce un plus de liniste si relaxare unui decor in care lemnul este vedeta.

Decorul scandinav este unul din acele stiluri care scoate in evidenta mereu frumusetea lemnului, fiind un material care se regaseste cu preponderenta in astfel de amenajari. Astfel, in living, liniile netede se potrivesc cu partea aproape nefinisata a lemnului blatului unui bar sau a unei biblioteci, de exemplu.

Mesele, fie pentru un birou sau pentru dining, se construiesc de obicei din lemn. Alegeti sa fiti diferiti si optati pentru lemn brut care isi pastreaza textura si astfel pune in prim plan organicul.

Podeaua din lemn masiv se regaseste in multe case. Vom remarca frumusetea acestor amenajari in special prin prisma lemnului folosit si a culorilor naturale ale acestuia. 

Sursa foto: pinterest.com

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole