fbpx

Idei practice pentru o baie mica: nise din gips-carton

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Un apartament de 3 camere modern si functional pentru o familie cu 2 copii

O amenajare functionala, luminoasa, adaptata nevoilor lor, iata pe...

Locuitul in spatiile mici ne obliga deseori sa gandim foarte bine deciziile pe care le vom lua in materie de mobilier si accesorii. Intr-o baie mica, lucrurile par sa fie si mai dificile cand iti doresti sa realizezi atat de multe intr-un spatiu restrans.

Deschide Galeria

E bine sa pastrati o abordare cat mai pragmatica cand porniti renovarea sau reamenajarea unui spatiu precum cel al unei bai. Stim ca fiecare centimentru in plus conteaza. De aceea, puteti lua in considerare renuntarea la piesele de mobilier care va ingradesc libertatea de miscare. In schimb, acolo unde structura va permite, puteti realiza nise din gips-carton care vor oferi spatiile de depozitare necesare pentru diferitele lucruri specifice unei bai. Placate cu acelasi tip de faianta ca si peretii, acestea vor degaja spatiul si vor aduce o nota moderna amenajarii.

De exemplu, in locul unor dulapuri suspendate, se poate adopta intr-un mod interesant varianta decuparii unor nise in perete. Ele pot fi realizate deasupra cazii si pot avea exact dimensiunea placilor de faianta care urmeaza a fi montate pe perete, repartizarea lor facandu-se la intamplare pe suprafata peretelui. Apoi, pe acelasi perete (daca este cazul sau pe peretele alaturat), in dreptul blatului in care se poate incastra un lavoar, se construiesc rafturi care vor ocupa intreg spatiul cuprins intre blat si tavan. Nisele de depozitare vor accentua aspectul modern al fliselor si al blatului mai ales daca acestea au o culoare diferita, mai inchisa decat cea predominanta.

De asemenea, veti castiga spatiu de depozitare chiar deasupra cazii, prin construirea unei nise de gips-carton, de mari dimensiuni, a carei baze serveste drept suport pentru articolele de cosmetica. Si deasupra lavoarului se poate realiza o astfel de etajera, care, completata de oglinda, constituie o amenajare deosebit de practica intr-o baie ingusta in care orice tip de mobilier ar limita optiunile de miscare.

Este important sa analizati dinainte de a incepe procesul de renovare optiunea de a integra aceste nise de gips-carton in baie. Marimea si forma lor se vor alege in functie de dimensiunile baii si, bineinteles, de preferinte. Va vor oferi libertate de abordare a amenajarii astfel incat sa va puteti bucura de intreg spatiu al baii si dintr-o alta perspectiva. 

Reclama

Articole noi

Amenajare glam cu accente industriale

“Usa glisanta din sticla transparenta care separa holul de living are dublu rol....

Vrei sa economisesti bani la factura de energie electrica? Inchide usa frigiderului!

Cel mai mare risipitor de energie electrică din bucătăria...

Cum alegi lenjeria de pat? Materiale și dimensiuni

Alegerea lenjeriei de pat pentru casă este o decizie...

Cum trebuie folosit aerul condiționat pe caniculă?

O atmosferă confortabilă acasă înseamnă să nu setezi aparatul...

Amenajare scenografica in nuante de crem si auriu

Povestea amenajarii acestui apartament de 110 metri patrati din...