Idei practice pentru o baie mica: nise din gips-carton

Locuitul in spatiile mici ne obliga deseori sa gandim foarte bine deciziile pe care le vom lua in materie de mobilier si accesorii. Intr-o baie mica, lucrurile par sa fie si mai dificile cand iti doresti sa realizezi atat de multe intr-un spatiu restrans.

Deschide Galeria

E bine sa pastrati o abordare cat mai pragmatica cand porniti renovarea sau reamenajarea unui spatiu precum cel al unei bai. Stim ca fiecare centimentru in plus conteaza. De aceea, puteti lua in considerare renuntarea la piesele de mobilier care va ingradesc libertatea de miscare. In schimb, acolo unde structura va permite, puteti realiza nise din gips-carton care vor oferi spatiile de depozitare necesare pentru diferitele lucruri specifice unei bai. Placate cu acelasi tip de faianta ca si peretii, acestea vor degaja spatiul si vor aduce o nota moderna amenajarii.

De exemplu, in locul unor dulapuri suspendate, se poate adopta intr-un mod interesant varianta decuparii unor nise in perete. Ele pot fi realizate deasupra cazii si pot avea exact dimensiunea placilor de faianta care urmeaza a fi montate pe perete, repartizarea lor facandu-se la intamplare pe suprafata peretelui. Apoi, pe acelasi perete (daca este cazul sau pe peretele alaturat), in dreptul blatului in care se poate incastra un lavoar, se construiesc rafturi care vor ocupa intreg spatiul cuprins intre blat si tavan. Nisele de depozitare vor accentua aspectul modern al fliselor si al blatului mai ales daca acestea au o culoare diferita, mai inchisa decat cea predominanta.

De asemenea, veti castiga spatiu de depozitare chiar deasupra cazii, prin construirea unei nise de gips-carton, de mari dimensiuni, a carei baze serveste drept suport pentru articolele de cosmetica. Si deasupra lavoarului se poate realiza o astfel de etajera, care, completata de oglinda, constituie o amenajare deosebit de practica intr-o baie ingusta in care orice tip de mobilier ar limita optiunile de miscare.

Este important sa analizati dinainte de a incepe procesul de renovare optiunea de a integra aceste nise de gips-carton in baie. Marimea si forma lor se vor alege in functie de dimensiunile baii si, bineinteles, de preferinte. Va vor oferi libertate de abordare a amenajarii astfel incat sa va puteti bucura de intreg spatiu al baii si dintr-o alta perspectiva. 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole