fbpx

Iluminatul unei camere fara ferestre

Cele mai citite

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Casute eco-friendly – 19 modele

In ultima vreme produsele eco-friendly au devenit o adevarata...

Iluminatul unei camere fara ferestre pare a fi o misiune dificila. Chiar daca lumina naturala lipseste, aspectul incaperii nu trebuie sa fie monoton si anost. Iata cateva trucuri artificiale pe care le puteti folosi pentru camerele fara ferestre.

Deschide Galeria

Surse de lumina

Pivnitele, beciurile si chiar unele coridoare sufera de lipsa luminii. Folositi multe corpuri de iluminat pe care sa le montati uniform astfel incat sa evitati ca o parte sa fie prea puternic luminata si cealalta nu. E un contrast neplacut si obositor pe alocuri.

O prima optiune ar fi sa profitati de orice sursa de lumina care se afla in apropierea camerei in discutie. Daca scarile care duc inspre demisol au o fereastra, atunci inlesniti trecerea luminii fie prin eliminarea peretului care coboara de-a lungul lor sau, daca acest lucru nu este posibil, folositi un material care sa reflecte lumina, cum ar fi placile din policarbonat.

Culorile sunt esentiale

Culoarea peretilor este esentiala in aceste cazuri. Albul reflecta orice forma de lumina, deci ideal ar fi ca peretii si scarile sa fie vopsite in aceasta culoare. Daca albul simplu nu este pe placul dumneavoastra il puteti combina cu nuante deschise de crem si bej. 

Camerele fara ferestre pot oferi un sentiment neplacut de claustrofobie, de apasare. O modalitate de a preveni astfel de senzatii este de a folosi stralucirea oferita de lumina si reflectata in sticla sau oglinda. Un perete din sticla si mobilier cu oglinzi sau rafturi din sticla vor crea acel efect necesar spatiilor inchise.

Spoturi si ferestre false

Spoturile sunt foarte importante atunci cand vorbim despre iluminatul unei camere. Sunt o modalitate simpla de a lumina uniform o incapere. Asezati-le in functie de tipul de spatiu pe care il aveti la dispozitie, de marimea si inaltimea lui. Pentru spatiile in care petreceti mai mult timp, asigurati-va ca le montati la intervale regulate, astfel ca nicio portiune nu este intunecata.  

Ferestrele false sunt o optiune excelenta pentru iluminatul unei camere. Creati un perete fals si montati o instalatie de iluminat tip LED. Apoi adaugati un material translucid, chiar colorat pe alocuri, iar efectul va fi mai mult decat deosebit. Un astfel de sistem se intalneste mai des in zonele de bar. 

Sursa foto: homedit.com

Reclama

Articole noi

Amenajare moderna casa 156 mp

Atmosfera relaxata, tinereasca din aceasta locuinta unifamiliala din Berceni,...

Cum pregătești camera unui nou-născut: iată la ce să fii atent

Când vine un copil pe lume, ne pregătim în...

Renovarea unui studio de 38mp cu buget limitat

Un spatiu mic, dar bine impartit functional si finisat...

Aveți un living de dimensiuni reduse? Iată cum îl puteți mobila

Camera de zi este adesea considerată a fi inima...

Amenajare moderna apartament de doua camere din Cluj

O amenajare moderna, in linii minimaliste, cu accente de...