fbpx

Iluminatul unei camere fara ferestre

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Un apartament de 3 camere modern si functional pentru o familie cu 2 copii

O amenajare functionala, luminoasa, adaptata nevoilor lor, iata pe...

Iluminatul unei camere fara ferestre pare a fi o misiune dificila. Chiar daca lumina naturala lipseste, aspectul incaperii nu trebuie sa fie monoton si anost. Iata cateva trucuri artificiale pe care le puteti folosi pentru camerele fara ferestre.

Deschide Galeria

Surse de lumina

Pivnitele, beciurile si chiar unele coridoare sufera de lipsa luminii. Folositi multe corpuri de iluminat pe care sa le montati uniform astfel incat sa evitati ca o parte sa fie prea puternic luminata si cealalta nu. E un contrast neplacut si obositor pe alocuri.

O prima optiune ar fi sa profitati de orice sursa de lumina care se afla in apropierea camerei in discutie. Daca scarile care duc inspre demisol au o fereastra, atunci inlesniti trecerea luminii fie prin eliminarea peretului care coboara de-a lungul lor sau, daca acest lucru nu este posibil, folositi un material care sa reflecte lumina, cum ar fi placile din policarbonat.

Culorile sunt esentiale

Culoarea peretilor este esentiala in aceste cazuri. Albul reflecta orice forma de lumina, deci ideal ar fi ca peretii si scarile sa fie vopsite in aceasta culoare. Daca albul simplu nu este pe placul dumneavoastra il puteti combina cu nuante deschise de crem si bej. 

Camerele fara ferestre pot oferi un sentiment neplacut de claustrofobie, de apasare. O modalitate de a preveni astfel de senzatii este de a folosi stralucirea oferita de lumina si reflectata in sticla sau oglinda. Un perete din sticla si mobilier cu oglinzi sau rafturi din sticla vor crea acel efect necesar spatiilor inchise.

Spoturi si ferestre false

Spoturile sunt foarte importante atunci cand vorbim despre iluminatul unei camere. Sunt o modalitate simpla de a lumina uniform o incapere. Asezati-le in functie de tipul de spatiu pe care il aveti la dispozitie, de marimea si inaltimea lui. Pentru spatiile in care petreceti mai mult timp, asigurati-va ca le montati la intervale regulate, astfel ca nicio portiune nu este intunecata.  

Ferestrele false sunt o optiune excelenta pentru iluminatul unei camere. Creati un perete fals si montati o instalatie de iluminat tip LED. Apoi adaugati un material translucid, chiar colorat pe alocuri, iar efectul va fi mai mult decat deosebit. Un astfel de sistem se intalneste mai des in zonele de bar. 

Sursa foto: homedit.com

Reclama

Articole noi

Amenajare glam cu accente industriale

“Usa glisanta din sticla transparenta care separa holul de living are dublu rol....

Vrei sa economisesti bani la factura de energie electrica? Inchide usa frigiderului!

Cel mai mare risipitor de energie electrică din bucătăria...

Cum alegi lenjeria de pat? Materiale și dimensiuni

Alegerea lenjeriei de pat pentru casă este o decizie...

Cum trebuie folosit aerul condiționat pe caniculă?

O atmosferă confortabilă acasă înseamnă să nu setezi aparatul...

Amenajare scenografica in nuante de crem si auriu

Povestea amenajarii acestui apartament de 110 metri patrati din...