Impresionanta amenajare a unui apartament de 2 camere transformat in 3 camere

Cu o suprafata de 63 metri patrati, apartamentul a trecut printr-o serie de modificari menite sa se plieze pe nevoile familiei. Arhitectele de la Dvekati Studio s-au ocupat de acest proiect complex, iar rezultatul este admirabil.

Deschide Galeria

Pentru ca apartamentul de 2 camere nu se potrivea intocmai cu dorintele cuplului, a fost nevoie de o reconfigurare a spatiului si a functiunilor. Astfel, a aparut o camera noua prin micsorarea suprafetei livingului, holul a fost si el restrans, iar balconul aferent bucatariei transformat intr-un loc placut de luat masa.

Tinand cont de aceste modificari, o parte din mobilier a fost necesar sa fie realizat pe comanda, astfel incat sa se potriveasca in noile spatii create. S-a folosit cu precadere laminatul atat la nivelul pardoselii, cat si pe pereti ca element de accent. Astfel, il vom gasi in living, in bucatarie, dar si in dormitor, asigurand continuitate intre functiuni.

Un accent important s-a pus pe iluminat, de altfel necesar in contextul tonurilor inchise ale placilor laminate. Spoturi si corpuri de iluminat suspendate de diferite marimi, lampi si benzi LED contureaza un discurs scenografic excelent pe parcursul intregii amenajari.

Facand loc unei noi camere (cea a copilului), livingul in forma sa actuala ar fi ramas fara lumina naturala. Pentru a corecta acest inconvenient, designerii au creat o partitie din sticla groasa, dar colorata, astfel ca, sub o anumita forma, aceasta camera primeste o cantitate de lumina.

Designul urmeaza o linie moderna, cu geometrii ce ne amintesc de perioada retro. Mobilierul este limitat la strictul necesar, iar o parte din spatiile de depozitare sunt fie incastrate, fie sub forma etajerelor sau rafturilor deschise.

Bucataria a fost gandita ca un fel de inima casei: locul unde se gateste, dar si unde se poate lua masa in familie. In cei 9 metri patrati mobilierul asigura tot ce ai nevoie pentru a gati si depozita tot ce tine de bucatarie. Electrocasnicele sunt incorporate in mobilier pentru un plus de unitate, iar blatul amenajat ca bar pentru gustari vine sa delimiteze efectiv spatiul destinat gatitului. In fostul balcon de aproximativ 4 metri patrati spatiul pentru mesele in familiei este inundat de lumina naturala si pus in valoare de un grup de corpuri de iluminat supradimensionate.

Pentru dormitor s-a pastrat aceeasi linie functionala, iar cromatica predominanta este una placuta in ciuda tonurilor pamantii. Patul este incadrat de spatii de depozitare sub forma de dulapuri inchise (realizate si ele la comanda), dar care nu sufoca camera sau spatiul din jurul patului. O mare parte din haine au fost mutate intr-un dressing tip walk-in amenajat in hol (vezi in spatele draperiilor). Corpul de iluminat, draperiile, dar si cuierul-copac realizat din placaj traforat ne amintesc cumva de culorile naturii si inspira calm si relaxare.

O amenajare cu adevarat spectaculoasa in fiecare detaliu al sau pe care te invitam sa o admiri in galeria foto de mai sus!

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole